Az angol James Evans-t egy olyan gyilkosság miatt ítélték el, amiben egyelőre nincs meg az indíték, a hulla, és a gyilkos fegyver sem. Egyetlen tény bizonyítja, hogy az áldozat valószínűleg meghalt: a rengeteg vér. A gyilkos és áldozat egyébként együtt termesztett füvet korábban.

Egy szervezett bűnözésben résztvevő kanabisz-termesztőt találtak bűnösnek egy olyan gyilkossági esetben, ahol egyelőre a holttestet sem találták még meg – írja a Daily Mail. A 23 éves hertfordshire-i James Evans-t Murray Thompson meggyilkolásával vádolják, annak ellenére, hogy a hulla mellett a gyilkos fegyvert sem találták meg, sőt Evans indítéka sem tiszta egyelőre. A gyilkosság állítólag akkor történt, mikor Evans és Thompson ellen is eljárás folyt fűtermesztés miatt. Evans természetesen mindent tagad – a fűtermesztést és a gyilkosságot is. A bíróság viszont mindenben bűnösnek találta őt.

Az ügyben szereplő kannabisztermesztés fejét, a 47 éves Lee Sullivant a hatóságok félrevezetése miatt ítélték el, illetve azért is, mert többeket hamis tanúzásra kényszerített – ebből az egyik hamis tanúzás esetében viszont később felmentették. A bíróság úgy tudja, hogy Thompsont már 2 és fél évvel ezelőtt eltették láb alól. A 34 éves férfit utoljára 2010 április 20-án látták, ahogy kiszállt a kocsijából az egyik olyan lakásnál, ahol kannabiszt termesztettek. John Price, az ügyész elmondta az esküdtszéknek, hogy akkor Evans is ott volt a lakásban, és hogy rajtuk kívül valószínűleg egy harmadik ember tartózkodott ott. Thompson egyébként a zimbabwei barátnőjável, Rachel McDowell-el élt együtt.

Az ügyész azt is elmondta, hogy annak ellenére, hogy a holtteste nem került elő, és hogy a halál okát nem lehet megállapítani emiatt, mégis biztosra vehetik, hogy Thompson meghalt, mivel rengeteg vért találtak a lakásban. “Miután megölte Murray Thompsont, James Evans eltüntette a hullát” – mondta az ügyész, aki hozzátette, hogy bár az indíték nem derült ki, biztos benne, hogy a háttérben zajló szervezett bűnözés és a drogtermesztés miatt történt a gyilkosság. Az ügyet egyelőre elnapolták.