A bevásárlóközpontban állítólag 12 évig nem történt baleset, augusztusban viszont egy hét különbséggel kettő is. Mindkét esetben gyermek az áldozat, a rendőrség vizsgálja az eseteket. Az üzemeltető hallgat arról, mi is történt valójában.

Az augusztusban történt súlyos baleset után egy héttel még egy gyermeket baleset ért a WestEndben – értesült a Velvet. A 4 éves gyermek augusztus 19-én zuhant le egy mozgólépcsőről. Információink szerint a gyermek a mozgólépcső külső korlátjába kapaszkodott, majd egy darabig fölfele huzatta magát, ezután leugrott. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett testi sértés vétsége megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 4 éves gyerek édesanyja ellen.

Moore Ildikó, a Westend Ingatlanhasznosító és Üzemeltető Kft.marketing menedzsere érdeklődésünkre megerősítette, hogy valóban történt egy másik baleset is a bevásárlóközpontban. A baleset ismét a mozgólépcsővel volt kapcsolatban. Az eljárás befejezéséig ez esetben sem kívánt nyilatkozni az üzemeltető.

A Péterfy Sándor Utcai Kórház Rendelőintézet és Baleseti Központ munkatársa érdeklődésünkre elmondta, hogy adott napon egy négy év körüli gyermeket szállítottak kórházba, 8 napon túl gyógyuló súlyos de nem életveszélyes sérülésekkel.

Minthogy a WestEndben minden mozgólépcsőnél biztonsági őr áll, így az a kérdés, hogyan következhetett be egy újabb baleset?