Sao Pauloban igazi brazil szappanoperába illő történet esett meg. Egy autómosót lelőttek, akit összetévesztettek egy másik autómosóval, így a halottnak hitt ember a saját temetésén jelentette be, hogy életben van.

Kisebb döbbenetet és sokkot okozott egy gyászoló család számára, mikor a temetés előtt pár órával megjelent a halott, akit épp sirattak. Az eset Brazilíában egy elhibázott azonosítás miatt történt. Egy Sao Paulo-i autómosó, Gilberto Araujo meggyilkolásáról érkeztek a hírek, amire a férfi testvére, Jose Marcos Araujo meg is jelent a hullaházban, hogy azonosítsa testvérét – írja a Daily Mail. Ő úgy látta, hogy a testvére fekszik az asztalon, ezért a testet haza is vitte, hogy a család virraszthasson felette.

Mint később kiderült, Jose Marcos Araujo kissé elnézte a dolgot, ugyanis az asztalon egy másik autómosó teste feküdt. A tényleg halott autómosó, Genivaldo Santos Gama állítólag annyira hasonlított a másik autómosóra, hogy Jose Marcos Araujo a testvérének hitte. A család ezek után a “rossz halott” felett virrasztott egy napig, és ezek szerint senkinek nem tűnt fel a hiba.

“Az egész bonyodalom akkor kezdődött, mikor arról szóltak a hírek, hogy egy autómosót lelőttek, a rendőrség pedig felhívta a férjem, hogy a testvérét megölték, ezért menjen be a hullaházba azonosítani a holttestet” – mondta az UOL hírportálnak Jose Marcos Araujo felesége. Az egyik nyomozó, Roberto Lima szerint érthető, hogy miért volt kavarodás. Elmondása szerint mindkét férfi autómosóként dolgozott, és nagyon hasonlítottak egymásra, Araujo családja pedig az esetet megelőző négy hónapban szinte semmit nem tudott a végül mégsem halott Gilberto Araujoról.

A cserére végül úgy derült fény, hogy a temetés előtt pár órával egy barátja belefutott az utcán sétáló Gilberto Araujoba, és szólt neki, hogy a családja épp őt gyászolja otthon. Ekkor Gilberto Araujo hazasietett, hogy mindenkivel tudassa, igenis életben van. Megjelenésével elég nagy sokkot okozott a családnak, az édesanyja pedig boldog volt, hogy kiderült a halottnak hitt fiáról, hogy mégis él.