Egy hónapja indult az az aukció, amiben egy 20 éves brazil lány árverésre bocsátotta a szüzességét, és amit végül egy japán férfi nyert meg. Az ebből befolyt összeget természetesen jótékony célokra akarja fordítani a lány, és az egészből egy ausztrál filmes cég dokumentumfilmet is készíti.

Egy hónappal ezelőtt példamutató civil akció indult Brazíliában: a 20 éves brazil Catarina Migliorini árverésre bocsátotta szüzességét, hogy a befolyt pénzből otthonokat építsenek a szegényeknek.

Az árverésnek egy japán férfi vetett véget, aki 780 ezer dollárt (több, mint 167 millió forintot) ajánlott azért, hogy elvehesse a lány szüzességét – írja a Gawker. Az egészet filmre veszi az ötletgazda ausztrál filmes cég is, amiből dokumentumfilm készül. Catarina Migliorini szinte a teljes összeget – 722 ezer dollárt  – jótékony célokra fordítja majd, hogy szülővárosában, Santa Catarinában házak épülhessenek.

"Az egész aukció csak sima üzlet. Én egy romantikus lány vagyok, aki hisz a szerelemben. Ez az egész viszont óriási változást fog hozni a környezetemben" – mondta a lány a Folha nevű újságnak. Még a film készítője, az ausztrál Justin Sisely is megdöbbent azon, hogy a lány ténylegesen csak üzletként fogja fel a dolgot. A férfi azt hitte, hogy Migliorini meg fog hátrálni, és végül nem fogja jótékony célokra fordítani a pénzt.

Annak ellenére, hogy gyakorlatilag pénzt fogad el a szexért, Catarina úgy gondolja, ez nem prostitúció. "Ha csak egyetlen egyszer csinálod ezt, akkor nem vagy kurva, mint ahogy akkor sem lesz belőled fotós, ha csinálsz egyetlen szép képet' – próbálkozott magyarázkodni a kissé sántító hasonlattal Migliorini.

Egyébként indult egy hasonló aukció egy férfi szüzességéért is, ám ott a végösszeg csupán 3000 dollár lett, ami jóval kevesebb, mint amennyiért a 20 éves lány szüzessége kelt el.