A tévéből szerezte ismereteit az a kislány, aki spontán szülést vezetett le otthonában. Anyjánál hirtelen indult meg a szülés, így a kislány diktálta, mit kell csinálnia. A mentősöknek már csak az édesanyát kellett ellátniuk.

Mire jó egy tévéfilmsorozat? A bearwoodi Francesca Goodby rendszeresen nézte a BBC egyik sorozatát, mely egy kórházban játszódik. A hatéves kislánynak igen jól jöttek az ott látott dolgok, édesanyja ugyanis otthon kezdett vajúdni.

A szülés olyan gyorsan indult meg, hogy bár az édesapa, Michael hívta a mentőket, azok nem értek oda időben. Kéznél volt azonban Francesca, aki 28 éves édesanyjának segített. Diktálta neki, hogy hogyan lélegezzen, mikor nyomjon, és még abban is segített, hogy a köldökzsinór ne tekeredjen a baba nyakára. A tévésorozatban, amit a kislány nézett, valami hasonló történt, egy hirtelen szülést mutattak be.

Roisin mindössze 12 perc alatt született meg, 2,90 kilóval. A kislány a Daily Mailnek mondta el, mi történt. „Segítettem anyunak, hogy nyugodt tudjon maradni. Nem akartam, hogy a köldökzsinór a baba nyakára tekeredjen, mert akkor meghalt volna. Megfogtam, amikor megszületett, hogy biztonságban legyen. Nem tudom, honnan tudtam, hogy mit kell tenni, de sokat nézem a Casualty sorozatot. A barátaim mind oda voltak a történetért, és a tanáromat is lenyűgözte, amit tettem."

Amikor a mentősök a helyszínre értek, megdöbbenve tapasztalták, hogy Francesca ott áll húgával az ajtóban, akit gondosan törülközőbe tekert. A kislány orvos szeretne lenni.

Az édesanya, Katy Goodby is nyilatkozott a lapnak. „Francesca fantasztikus volt. Nyugodt és összeszedett maradt végig. Épp aludt, de amikor meghallotta a sikoltozásomat, felébredt. Megkérdezte, hogy jól vagyok-e? Aztán azt mondta, hogy látja a baba fejét. Elmondta, hogy hogyan lélegezzek, és hova tegyem a kezeimet. Amikor a kicsi megszületett, egy törülközőbe csavarta. Látszott, hogy tudja, mit kell tennie. Én semmit nem mondtam neki. A férjem eközben a földszinten telefonált, és a mentősök akkor érkeztek meg, amikor a baba már megszületett. Nagyon meglepődtek, amikor meglátták, hogy Francesca kezében ott a kishúga."

„Biztos vagyok benne, hogy a sorozatból tanulta, mit kell tenni egy kisbabával." Goodby vajúdása július 16-án indult be, de ekkor még csak 20 perces fájásai voltak. Másnap el is ment a kinézett kórházba, de onnan hazaküldték, mondván, még csak a vajúdás elején tart. Otthonról legalább 10 alkalommal hívta a szülésznőt, hogy a fájások egyre erőteljesebbek és hosszabbak, de a szülésznő azt válaszolta, hogy még sehol nem tart, mert képes normálisan beszélni.