Határozatlan idejű börtönre ítéltek Nagy-Britanniában egy pedofilt. Michael Jackson több gyereket is elrabolt, majd molesztálta őket. Albert English néven született, ő kérelmezte a változtatást.

Michael Jackson – erre változtatta meg nevét annak idején az az ötven éves brit pedofil, akit a hétfőn jogerősen határozatlan idejű börtönre ítélt a wolverhamptoni bíróság. (Ez azt jelenti, hogy valószínűleg sosem kerül szabadlábra, leghamarabb  nyolc év múlva tárgyalják újra ügyét.) Mint a Daily Mail írja, az Albert English néven anyakönyvezett férfi több gyereket is elrabolt, fajtalankodott velük, majd elengedte őket.

Legutóbbi áldozata egy tíz éves fiú, akit tavaly novemberben, fényes nappal rabolt el, amikor a gyerek egyedül szaladt le a boltba. Késsel fenyegette, közölve, ha sikít, megöli. A deréktól fölfelé lemeztelenített gyereket megkötözte, és egy szekrénybe tuszkolta. A gyerek három órányi szenvedést állt ki – a férfi fajtalankodott vele, és azzal tartotta sakkban, ha megnyikkan, megöli az apját, és soha többé nem láthatja az anyját.


Oldbury - itt él az elrabolt gyerek és családja

A molesztált gyereket ezután bezárta a szekrénybe, és lelépett, hogy barátai meglátogatásával szerezzen magának alibit. A gyerek végül kimászott egy ablakba, és kiabálva kért segítséget a család egyik, őt keresve éppen arra járó tagjától. A fiú anyja azonban elmondta: Jackson a gyerekét már négy nappal koábban el akarta rabolni, a fiú hazáig menekült előle. A fiú azóta sehová sem mer egyedül menni, legalább a kutyáját magával viszi.

Visszaeső

Michael Jackson (állítása szerint egyik exfeleségét akarta lenyűgözni a névváltással) régóta ismert szexuális bűnöző. Már a nyolcvanas években is követett el hasonló bűncselekményeket. Letartóztatása után egy tíz éves lány arról számolt be: két hónappal korábban Jackson elrabolta, megkötözte és fotókat készített róla, majd szabadon engedte. A pedofil összesen hetvenhárom alkalommal tett törvénybe ütközőt, hússzor ítélték el. Harminc hónapot töltött börtönben, miután 1983-ban késsel fenyegetve elrabolt, és megkötözött, majd hét órán keresztül fajtalankodott egy tizenhárom éves lánnyal. A gyereket csak azután engedte el, hogy az megígérte neki, ezentúl a barátnője lesz. Akkori áldozata csak néhány utcányira lakik a novemberben elrabolt gyerektől.

A férfi maga is legalább egy gyerek apja. Bűnösnek vallotta agát többek közt emberrablásban és szexuális bántalmazásban, mind a fiú, mint a tíz éves lány ügyében.