Furcsa, hogy a szerelem olyan makacs kór tud lenni, mint Michael Burke esetében. A férfi exneje megkéselte négyéves kislányukat, majd sikertelen öngyilkosságot kísérelt meg. Dawn Makin agya károsodást szenvedett, ő pedig tolószékbe és börtönbe is kényszerült. Burke mindezek ellenére állítja, szereti és sajnálja a lebénult volt feleségét.

Tavaly februárban kegyetlen gyerekgyilkosság történt Nagy-Britanniában. Michael Burke egykori felesége halálra késelte négyéves kislányukat, Chloét – emlékezik meg a Daily Mail. Az emberölés Valentin-napon történt azután, hogy Dawn Makint kirúgták nővéri állásából és azelőtt, hogy túl volt egy sikertelen öngyilkossági kísérleten is (fagyállót ivott, ami miatt kerekesszékbe került).

A nő 12 év börtönt kapott tettéért, de férje állítja, így is szereti exnejét. "Sajnálom Dawnt, mert nem volt a legjobb lelkiállapotban. Szeretem őt" – nyilatkozta a férfi a Sunday People lapnak. Állítja, szeretné volt feleségét és lányát is visszakapni, és nem értik az emberek, hogy tudott megbocsátani a gyilkos anyának. Azzal magyarázza érzelmeit, hogy egyiküket már úgysem kaphatja vissza, volt neje viszont még életben van. "Annak ellenére, hogy tönkretette az életem..., mindig szeretni fogom őt" – fűzte hozzá. (Az alábbi videón egyik tárgyalásáról távozik Dawn Makin Manchesterben.)

A Daily Mail szerint a pár 2000-ben jött össze, Chloé pár évre rá született meg. A már egyszer elvált Burke és Makin 2009-ig húzták, majd válás lett a vége. Két évvel később egy napon a férfi eszméletlen állapotban találta mindkettejüket a nő lakásán, a padlón. A kislány pizsamában volt, nyakán és mellkasán kegyetlen vágások nyomai látszottak. Makin a támadás után hajtotta fel a fagyállót, amitől megsérült az agya.

A nő üzenetet is hagyott: "Annyira sajnálom, hogy elveszem őt tőled, de nem hagyhatom őt anyuka nélkül, az túl kegyetlen lenne, sajnálom". Fontos előzmény volt, hogy a nővérként dolgozó nő betegek adatait szolgáltatta ki jogtalanul akkori barátjának, aki betegbiztosítási cégét próbálta felfuttatni. Az adatszivárogtatás miatt kirúgták Makint, aki a szüleinek azt hazudta, még ugyanott dolgozik. Aztán vádat emeltek ellene adatvédelmi bűntettéért, ő pedig totális depresszióba esett. Korábban már megpróbálta gázzal megölni magát és a kislányt, de meggondolta magát közben.