Brie Lybrandot négy éves korától, kilenc éven keresztül zaklatta szexuálisan az apja. A New Orleans-i szépségtanácsadó ezt saját Youtube-csatornáján jelentette be. Sokan nem akarnak hinni neki.

Brie Lybrand, a magát a Youtube-on New Orleans-i szépségguruként eladó amerikai nő általában sminkelésről, ruhavásárlásról, és más hasonló dolgokról szokott feltölteni videókat. Egészen mostanáig, mert október 29-én arról számolt be, hogy az apja feliratkozott a videócsatornájára – ami őt azért borította ki, mert a férfi gyerekként, kilenc éven át szexuálisan zaklatta, írja a Gawker.

"Apám, Steven Bressler rendszeresen molesztált, megkínzott és megerőszakolt négy évestől tizenhárom éves koromig" – mondja el Lybrand a videón. Többek közt azt is kifejti: apja, amellett, hogy elvette a szüzességét, sokszor megkötözte, leláncolta, és órákon át kínozta. Szeme láttára próbálta megölni az anyját, amikor pedig az asszony a testével próbálta megvédeni a lányát, a férfi annyira összeverte, hogy kitörtek a fogai.

A videó tizenkét perc hosszú, aki további részletekre kíváncsi, nézze meg. Lybrand állítása szerint a férfit sosem vonták felelősségre a tetteiért.

Bár a kommentelést a szerző letiltotta, a videó számos oldalon megjelent, ahová lehet véleményeket írni. A hozzászólók egy része úgy véli, a történet úgy kitaláció, ahogy van – indoklásuk szerint már csak azért is, mert Lybrandnak van színészmúltja. Mások szerint az egész előadás borzasztóan színpadias, hatásvadász, és csak azért van, hogy a nő felhívja magára a figyelmet. Összehasonlításképpen: íme, egy korábbi videója, amelyen nincs megrendülve.

Youtube, segíts!

Nem új jelenség, hogy a felhasználók személyes Youtube-videókban mesélnek az életükről, vagy kérnek támogatást. Amanda Todd, egy kanadai tinilány is ezen a fórumon kért segítséget – hiába. Az ő története akkora felzúdulást keltett, hogy az Anonymous is hajtóvadászatot indított a férfi ellen, aki visszaélt a lány privát használatra szánt fotóival. Sorstársa, egy amerikai tinilány, Felicia Garcia a Twitteren jelezte a világ felé, hogy nem bírja tovább az iskolai gúnyolást, majd öngyilkos lett.