Két embert megölt, kettőt pedig megsebesített az az amerikai férfi, aki kedden módszeresen mészárolt egy kaliforniai húsüzemben. A 42 éves Lawrance Jones kiválasztotta áldozatait, a többi munkatársát nem bántotta. Az ámokfutó feltételes szabadlábon volt, a vérengzés után saját magával is végzett.

Két ember meghalt, két másik pedig megsebesült egy kaliforniai csirkefeldolgozó üzemben, ahol egy fegyveres férfi mészárlásba fogott, mielőtt magával is végzett volna - írta a Dailymail. A 42 éves Lawrance Jones módszeresen vadászta le áldozatait, pisztolyát a fejükhöz, vagy nyakukhoz nyomva lőtte le őket - áll a rendőrségi jelentésben.

Kiszemelte áldozatait

A 42 éves férfi továbbá menekülés közben háton lőtte a 32 éve Fatima Lopezt, majd egy Estevan Catano nevű férfi fejének szegezte fegyverét, de ekkorra már kiürítette a pisztoly tárát, így nem sikerült végeznie a férfivel - mondta el a fresnoi rendőrfőkapitány, Jerry Dyer.
Jones ezt követően elhagyta a Valley Protein nevű üzemet, majd az utcán újratöltötte fegyverét és agyonlőtte magát, ám csak a kórházban halt bele sérülésébe. "Megvolt a lehetősége arra, hogy több ott tartózkodó munkatársával is végezzen, azonban ő nem élt vele" - mondta Dyer. "Egyszerűen csak megkerülte őket és módszeresen levadászta kiszemelt áldozatait."

A 32 éves Salvador Diaz a helyszínen, a 34 éves Manuel Verdin pedig a kórházban halt bele a fejüket ért lövésbe. A 28 éves Arnulfo Conrriquez életveszélyes nyaksérüléssel, a 32 éves Fatima Lopez pedig hátsérüléssel kerültek kórházba. Több férfi is megpróbálta megállítani Jonest, azonban ő fejüknek szegezett fegyverrel fenyegette meg őket. A rendőrség 24 darab 0.357 és 21 db 0.38-as kaliberű lőszert talált Jones lakásán. A lövöldözésnek nagyjából harminc szemtanúja volt, a gyárban egyébként hatvanöt fő dolgozott az eset idején. A gyárban dolgozó áldozatok nem hallották a korábbi lövéseket a nagy zaj miatt, illetve többen zajvédőt is viseltek.

Feltételesen volt szabadlábon

A jelentések szerint Jones hajnal öt órakor lépett a gyár területére és három órával később, a hűtők környékén kezdett el lövöldözni. A rendőrségre 8:27-kor futottak be az első rémült telefonhívások, a helyszínre érkező rendőrök már az utcán találták Jonest, egy lőtt sebbel a fején. Kollégái elmondása alapján a gyanúsított, aki egyébként feltételesen volt szabadlábon, már 14 hónapja dolgozott a Valley Proten csirkefeldolgozó üzemben. Jones bűnügyi múltja egészen 1991-ig nyúlik vissza, amikor is három évet ült rablásért és betöréses lopásért.

Az továbbra sem tisztázott, miért kezdett el lövöldözni az elkövető, azonban egy ott dolgozó azt állította a rendőrségnek, hogy már a munkaidő kezdetén is furcsán viselkedett."Lehetséges, hogy valami kiprovokálta belőle ezt a viselkedést, de az is lehet hogy már előre készült a vérengzésre" - nyilatkozta Dyer nem sokkal a támadás után.

A Valley Proten húsfeldolgozó korábban Apple Valley Farm Inc. néven működött, és 2005 óta van jelen az élelmiszeriparban. A társaság üzenetrögzítőjén az alábbi hangüzenet hallható jelenleg: "Vészhelyzet miatt a mai napon zárva tartunk."