Josh Stuart nem csak ellopta egyik ügyfelének meztelen képeit, de még tovább is adta őket egy haverjának. Jelenleg lopott tulajdon terjesztése miatt folyik ellene eljárás.

Az egyik legnyomasztóbb rémálom, hogy egyszer csak eltűnik minden adat a telefonunkról, hiszen nyilván nem véletlenül nem jegyeztük meg az összes ismerősünk telefonszámát, és az elkészült képek egy részét sem azért készítettük, hogy aztán az enyészeté legyenek. Ilyenkor jelentenek általában nagy segítséget az adatmentésre hivatott szakemberek, már amennyiben nem olyanokról van szó, mint a floridai Verzion alkalmazott Josh Stuart.

Stuart egy pincérként dolgozó nőnek azt mondta, hogy átemeli a tönkrement régi telefonja adatait az újba, de arról elfelejtett szólni, hogy ha már úgyis talál rajta pár 18+-os képet a nőről, akkor azokat el is menti magának – írja a Gawker. Mint kiderült, Stuart legalább egy kollégájának, Gregory Lampertnek elküldte ezeket, ahonnan már nem volt megállás: Lampert munkaideje alatt a pincérnő egyik barátja belépett a boltba, az alkalmazott pedig mérhetetlen előrelátásról tanúbizonyságot téve elkezdett hencegni, milyen jó fotói vannak, majd megmutatta a több, mint húsz fényképet a saját telefonjáról.

Ön leadná a telefonját ilyen képekkel?

A férfi vásárló azonnal elment a pincérnőhöz, aki a rendőrséghez fordult, Lampert ott vallotta be, hogy Stuarttól kapta az erotikus képeket, aki ellen el is indult az eljárás, lopott tulajdon terjesztése miatt. A telefonon talált adatokkal egyébként nagyon csúnyán le lehet bukni, az FBI tavaly novemberben tartóztatta le azt a férfit, aki többek közt Selena Gomez és Miley Cyrus képeit is meglovasította, de neki köszönheti a világ Scarlett Johannson meztelen képeit is. Itthon Sarka Kata szívta meg a legjobban, aki privát használatra készült félaktokkal adta el mobilját.