Öt és hét év börtönre ítéltek egy brit testvérpárt: a két fiatal nő fegyverrel kényszerített vetkőzésre egy férfit, szexuálisan bántalmazták, majd az erről készült felvételeket szétküldték a barátaiknak.

Yasmine és Whitney Notice, két birminghami testvér valamikor 2012 elején jó viccnek gondolta, hogy leitat és a lakására csal egy huszonkét éves férfit. Valószínűleg áldozatuk is élvezte a dolgot, egészen addig, amíg fegyvert nem fogtak rá, és közölték: vetkőzzön. Az egyik lány sms-e alapján egyértelmű, hogy előre eltervezték az akciót: azt írta egyik ismerősének, hogy valakit hazavisz, és terrorizálni fogja.

Mint az SWNS írja, a férfi másfél órán át kínozták, a történtekről fotót és videót is készítettek. Áldozatuk sokáig nem is mert feljelentést tenni ellenük, attól félve, hogy akkor nyilvánosságra hozzák a felvételeket. Végül mégis előkerültek: a testvérpár februárban elküldte azokat néhány barátjuknak. Így jutottak el a rendőrséghez is.

Az ügyet hétfőn tárgyalták, a (tizenkilenc és húsz éves) Notice-nővérek bűnösnek vallották magukat bántalmazásban, nemi erőszakban, Whitney pedig azt is elismerte, hogy áldozatukat fegyvernek látszó tárggyal kényszerítette szexuális tevékenységre. (Hogy pontosan mi történt, azt nem hozták nyilvánosságra.)

Emma Fennon rendőrnyomozó az ítélethozatal előtt elmondta: „áldozatukra azzal a nyilvánvaló szándékkal támadtak, hogy saját örömükre megszégyenítsék, mindezt megörökítették, majd a barátaiknak ömlengtek róla. A felvételen a férfi – egy sebezhető felnőtt ember – megpróbál elbújni, félti az életét, miközben a lányok a háttérben kacarásznak."

A testvérek telefonján talált képek – ezek a szanaszét küldött fotók buktatták le őket végül – alapján a rendőrség úgy sejti, hogy további áldozataik is lehetnek. A fiatalabbik, Yasmine hét év, nővére öt év börtönt kapott. Életük végéig szerepelni fognak a szexuális bűnözők nyilvántartásában.