A thai hatóságok egy izraeli állampolgárt gyanúsítanak a hétvégén holtan talált R. Péter meggyilkolásával, de egy magyar szakértő azt mondja, az izraeli állampolgár valójában egy Magyarországon is körözött sorozatgyilkos.

A hétvégén holtan találtak egy 47 éves magyar férfit Thaiföldön, R. Pétert, akiről hamar kiderült, hogy több késszúrással meggyilkolták. A feltételezések szerint a férfi üzleti vitába keveredett a népszerű üdülőszigeten, Samuin, ezért kellett meghalnia.

A thai hatóságok hétfőre már ki is adtak egy elfogatóparancsot a gyilkossági ügyben. A helyi lapok arról írnak, hogy egy David Mose nevű, 35 éves izraeli állampolgár követhette el a gyilkosságot, egy Blikknek nyilatkozó nemzetközi nyomozó, Chilkó Ferenc viszont azt mondja, a keresett férfi nem más, mint N. Gábor, aki több magyart is megölt már a térségben.


View Larger Map

Chilkó és csapata azt derítették ki, hogy N. Gábort itthon hat ügy miatt körözték, valamint éppen elítélték emberölés miatt nyolc évre, amikor megszökött Magyarországról. A nyomozó akkor került a férfi közelébe, amikor tavaly februárban felbérelték, hogy derítse ki, mi történhetett egy Thaiföldön eltűnt magyar vállalkozóval. Chilkó szerint a 45 éves férfit meggyilkolták, a bűncselekményt pedig nem más követte el, mint a mostani gyilkossággal is gyanúsított N.

A Bangkok Post arról ír, hogy a most meggyilkolt R. Péter és N. legalább négy településen vitt közösen valamilyen üzletet – a thai Nation szerint R. ingatlanokat adott ki Samuin –, de összevesztek azután, hogy N. Gábor azzal vádolta meg R. Pétert, hogy aláírást hamisított egy körülbelül 105 millió forintos telekügyletnél. A vita odáig fajult, hogy N. Gábor állítólag halálosan megfenyegette R. Pétert, aki ezért még a bangkoki magyar nagykövetségen is panaszt tett. A nagykövetségen azt kérték tőle, hogy három naponta jelentkezzen. November 22-én Phuketre utazott, 24-e óta sem családja, sem barátai nem hallottak róla.

A rendőrség szerint a gyilkosság nagyjából úgy történhetett, hogy R. Péter és N. Gábor elmentek közösen csavarokat venni egy készülő házhoz R. Péter pickupjával. Amikor a boltból visszaértek, a feltételezések szerint N. Gábor a házban megölte R. Pétert, majd a holttestet elszállította egy gumiültetvényre, ahol végül később megtalálták. R. Péter autóját a gyilkosság után nem sokkal elkezdték árulni, a rendőrség egyelőre keresi a házat, ahol a gyilkosság történhetett.