Alekszander Abdullajev és Alekszej Gradujenko majdnem meghaltak a mínusz 30 fokos Szibériában egy rosszul sikerült halászkörút közben. Mentőhelikopterek találtak rájuk, a rendőrség még nem tudja, melyik társukat ették meg, és hová lett a negyedik szereplő.

Két szibériai halászt azzal vádolnak, hogy megölték és megették egyik társukat– írja a Daily Mail. A 37 éves Alekszander Abdullajevet és a 35 éves Alekszej Gradujenkót kedden találta meg egy mentőhelikopter mínusz 30 fokban, a rosszul sikerült halásztúrájuk közben. Áldozatuk neve még nem ismert, mivel a megtalált emberi maradványok annyira szét voltak szabdalva, hogy nem tudták azonosítani őket.

“Azt feltételezzük, hogy a két túlélő éhségük csillapítására ölte meg és ette meg a barátjukat. Azt mindketten tagadják, hogy bármi közük lenne a halálhoz. A helyszínen talált darabokon tisztán látszanak a vágásnyomok, ami alapján feldarabolták a tetemet” – mondta a Siberian Times egyik forrása.

Az ügyet tovább bonyolítja, hogy a halászok négyen voltak. Negyedik társuk gyaníthatóan hasonló sorsra jutott, mint az elhunyt és megevett férfi, de őt egyáltalán nem találták meg – pedig az segíthetne eldönteni, hogy a 47 éves Viktor Komarov, vagy a 44 éves Andrej Kurocskin maradványait találták meg. A húsmaradékok és a koponya egy darabja ezért jelenleg a halottasházban vár azonosításra.

Nem ez az első eset, amikor egy világtól elzárt túlélőcsoport a társaikat fogyasztja el. A leghíresebb példa az 1972-ben lezuhant uruguay-i rögbicsapat túlélőinek története, akik 72 napot töltöttek az Andokban úgy, hogy a katasztrófában elhunyt társaikat ették meg. Ebből két évvel később könyv, 1993-ban pedig film is készült, ami Magyarországon Életben maradtak címen fut.