Egy kétgyerekes apa halt meg január 3-án egy dél-oroszországi sípályán, mikor ő és egy másik férfi egy óriási, felfújható műanyag labdában gurult le a hegyről, majd egy sziklának csapódtak.

A Daily Mail információi szerint a 27 éves Denis Burakovnak a nyaka és a gerince is eltört egy oroszországi sípályán történt rettenetes balesetben. 33 éves barátja, Vlagyimir Scserbov, akivel együtt gurult le a hegyről egy felfújható gömbben, az úgynevezett Zorb-ban, csupán agyrázkódással, és fejsérüléssel került a kórházba – csodával határos módon őt hamar ki is engedték a kórházból.

Elvileg meg kellett volna állnia a pálya alján a felfújható gömbnek, amit eredetileg egy Új-Zélandról származó sporthoz találtak ki. A gömb viszont nem állt meg, hanem továbbgurult, és végül egy sziklának csapódott. A jelenetet a balesetet szenvedett férfiak barátai videóra is vették. Elvileg egy oktatót is megkérdeztek, hogy milyen messzire gurulhat a gömb, aki csak annyit válaszolt, hogy “nem olyan messze”, illetve azt is hozzátette, hogy lejjebb egy ember is készen áll arra, hogy elkapja a gömböt, amennyiben az kisiklana a pályáról. A videón viszont hallani, hogy miután legurították a gömböt, egy férfi azt mondja a háttérben: “Ó bassza meg, már megint a rossz irányba megy. Fogjátok meg! Fogjátok meg!” Majd azt mondta: “Ó, oké, megáll magától is.”
Ekkor csapódott a szikláknak, majd tűnt el szem elől egy szakadék szélén a felfújható gömb, benne a két férfival.

A videón hallatszik, ahogy a filmező barát megkérdezi, hogy “Mi történt odalent?”, majd válaszként azt kapja, hogy “Semmi. (...) Katasztrófa.” A gömb végül egy befagyott tóban landolt, amit sűrű erdő vesz körül, így a mentőknek sok időbe telt, mire odaértek a balesetet szenvedett két férfihoz, hogy szárazföldre tudják húzni őket. Akkor még mindkét férfi életben volt, de Burakov a mentőben később meghalt.

A szervezők ellen nyomozás indult halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt – a rájuk kiszabható büntetés akár 10 év is lehet, mivel nem volt semmilyen szalag, vagy kordon, ami megakadályozhatta volna a gömb kisiklását. A legurulás a gömbben egyébként 300 rubelbe, kicsit több mint 2000 Ft-ba került.