A 23 éves Anasztaszija Vojkina Oroszországból utazott Londonba portugál pasijához, akit nyáron ismert meg. A karácsonyt még együtt töltötték, utána a nő családjának feltűnt, hogy nem ad magáról életjelet.

Kedden vették őrizetbe azt a 27 éves portugál férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte 23 éves orosz barátnőjét – írja a Daily Mail. A letartóztatott Felipe Lopes a gyanú szerint halálra verte Anasztaszija Vojkinát, akinek holttestét hétfőn délután két órakor találtak meg streathami házukban. A nőnek az arcán, a nyakán és a fején voltak sérülések.

A tragikus végkimenetelű kapcsolat valószínűelg nyáron kezdődött, amikor Vojkina Londonba utazott nyaralni. Itt ismerkedett meg Lopesszel, akihez pár hete utazott vissza Oroszországból, hogy folytassák románcukat. Az utolsó életjelet december 30-án adta magáról, amikor felhívta otthon maradt családtagjait.

A családnak is feltűnt, hogy sok ideje nem tudják elérni Vojkinát, testvére ezért egy közösségi portálon indított körüzenetet, amiben kereste eltűnt húgát. “Azért írok, mert ez a helyzet már nem várhat. Úgy tűnik, eltűnt. Nagyjából egy hete tudtunk vele utoljára kommunikálni” – írta Szergej Vojkina, akinek gyanús lett, hogy a korábban magáról minden információt megosztó testvére egyszer csak eltűnik, pedig naponta többször is cseteltek.

Anasztaszija Vojkina korábbal boldognak tűnt, utolsó facebookos bejegyzése egy héttel a halála előtt még arról tanúskodott, nem sejtette, milyen emberhez költözött. “Van egy karácsonyfánk! Nagyon örülök neki! Köszönöm Mikulás” – adott hangot örömének a nő.

A Facebook jelenleg az egyik első számú fóruma az eltűnt személyek keresésének, szinte naponta bukkannak fel a hasonló témájú megosztások, többek közt emiatt kapott ekkora nyilvánosságot Bándy Kata megölésének ügye is tavaly nyáron. A hiszékeny embereket a trollok is ki szokták használni, a Barátok közt sorozat egyik fiatal szereplőjének képe a mai napig felbukkan néha ebben a kontextusban.