Utolsó szavaival azt kérte, hadd játsszon még az a nyolc éves kislány, akit rokonai boltja előtt lőttek le Jamaicán. A brit Imani Green azért utazott a szigetre, hogy betegségét kezeljék, de egy utcai tűzpárbaj áldozatává vált.

Rokonai jamaicai boltja előtt lőttek le egy nyolc éves brit lányt, és három rokonát – írja a Sun. Imani Green, ahogy minden évben, a szüleivel utazott oda, egy hónappal ezelőtt. Jót tett neki a meleg levegő, ugyanis sarlósejtes vérszegénységben szenvedett.

Éppen játszott, amikor egy eltévedt golyó eltalálta.  Az egyik szemtanú szerint, Green édesanyja a közelben tartózkodott a támadás idején, és szólt is a kislányának, hogy jöjjön be, de Imani, aki az utcán játszott néhány gyerekkel, azt mondta neki: "Mama, még öt percig játszom, és jövök". Bátyja, Dean Palmer könnyek közt nyilatkozott arról, hogy a húga egy bámulatosan bátor lány volt, aki nagyon jól kezelte a betegségét. A halálhír hallatán a kislány édesapját, Richardot kórházba kellett szállítani.

Lottócsalók öltek

A rendőrség megerősítette, hogy a lövöldözés egyik sebesült a gyilkossággal gyanúsított férfibarátnője. A meg nem nevezett elkövető valószínűleg annak a bandának a tagja, amelynek tagjai a jamaicai lottócsalásban vettek részt – naiv emberekkel hitették el, hogy csak egy ksi pénzt kell küldeniük, és megkapják a lottónyereményüket. A nagyrészt USA-ban élő áldozatok küldték is serényen.

Az elmúlt öt évben több mint 500 gyilkosságot lehet összefüggésbe hozni a jól jövedelmező csalásokkal, az utóbbi három évben a helyi és az Egyesült Államok rendőrsége közös munkacsoportot hozott létre a csalások megfékezésére, mely a legóvatosabb becslések szerint is évente 300 millió dollárt kárt okoz az államok polgárainak. Az esetek nagy része rejtve marad a rendőrség elől.

A hatóságok több ízben is felhívták az idős állampolgárok figyelmét, hogy a 876-os előhívószámról érkező hívások esetén legyenek nagyon gyanakvóak. A csalások megfékezésére egy honlapot is létrehoztak, de még így is napi 30.000 hívást indítanak Jamaicából, melyben arról értesítik a gyanútlan embereket, hogy bár nyertek a lottón, ahhoz, hogy megkapják a nyereményüket fizetniük kell.