A tizenhét éves Alice Pyne hat évig küzdött a rákkal. Január 12-én hunyt el, miután minden álmát megvalósította. Nemcsak magára gondolt, hanem más beteg gyerekekre is.

Alice Pyne tizennyolc dolgot írt fel a listájára, amelyen összeszedte, mit szeretne mindenképpen megcsinálni, mielőtt meghal. A Tizenhét éves brit lányt, mint a Sun írja, hat éve diagnosztizálták Hodgkin-kórral (a rák egyik, nyirokmirigyet támadó fajtája,itt bővebben olvashat róla).

Az ulverstoni lány Jack Nicholson és Morgan Freeman 2007-es, A bakancslista című filmjéből vette az ötletet, hogy számba vegye, mi az, amit még mindenképpen szeretne látni, vagy átélni, az utóbbi években pedig egymás után valósította meg a tételeket – ha pedig nem jött össze, megoldotta máshogy. Szeretett volna például eljutni egy kenyai szafarira, de csak egy kenti vadasparkba jutott – átkeresztelte, „Kent-yának”.

Találkozott a Take That tagjaival, és cápákkal is úszott. A listát egy kanadai bálnalessel fejezte be. Január elsején azt írta blogján, hogy nagyon szeretne még élni, január 12-én azonban már a szülei bejegyzése került az oldalra, amelyben közölték, lányuk meghalt. A hírre több ezren reagáltak a Twitteren, köztük hírességek is, akik jótékonysági munkája miatt hallottak a lányról. Pyne ugyanis nemcsak magával törődött: adománygyűjtő akció is szerepelt a listáján. Tavaly százezer fontot (35 millió forintot) gyűjtött beteg gyerekeknek, amiért húgával állami kitüntetést is kapott.

Hogy mire vágyott még? Csokigyári látogatásra, a labradorával, Mabellel fotózkodni, egy bíbor iPadre, és megcsináltatni a frizuráját. Itt bővebben olvashat arról, milyen volt ő.