Egy forrasztólámpával égette meg feleségét a 35 éves Carlos Diaz, mert az asszony megcsalta őt és meztelen fotókat küldött magáról egy másik pasinak. A férfi ezek után volt munkahelyét is fel akarta gyújtani, de nem sikerült neki. A nő is túlélte a támadást, így Diiazt gyilkossági kísérlet, testi sértés és támadási kísérlet vádjával tartóztattak le.

„Meg kellett leckéztetnem" – mondta az az amerikai férfi, aki megégette feleségét egy forrasztólámpával, mert az megcsalta és meztelen fotókat küldött magáról egy másik férfinak. Carlos Diaz állítólag csak meg akarta leckéztetni feleségét. „Most már a gyerekeinkkel foglalkozik, nem pedig más férfiak után koslat” – fűzte hozzá a történtekhez.

Forrasztólámpával égette meg

Diaz a pénteki, negyven percen át tartó interjúban beszélt erről a Daily News-nak, amire a Rikers Island-i fogház látogatóhelyiségében került sor. A 35 éves férfi január 16-án adta fel magát, nem sokkal azután, hogy megégette feleségét. Diaz, amikor felfedezte, hogy neje, Cathy Zapata meztelen fotókat küldött magáról egy másik férfinak, nem tudott magán uralkodni. „Nem tudtam gondolkodni. Ki akartam őt osztani” – mondta a lapnak. „Valamit tennem kellett.”

Egész éjjel ezen járt az agya, majd másnap reggel elcsalta Zapatat abba a parkolóba, ahol a munkanélküli szerelő számos alkalommal aludt az utóbbi időkben. Aztán előkerült a forrasztólámpa. „Én férfi vagyok. Megsértette a büszkeségem” – mondta a 38 éves nőről, aki elhagyta őt. „Tudtam, hogy amit teszek, annak következményei lesznek, és majd egy ilyen helyen kötök ki, mint ez itt, de nem érdekelt.”

Diaz nagyon dühös volt, mert neje – akinek mindig adott 40-50 dollárt, amikor csak tehette – plasztikai műtéteket (mellplasztikát és zsírleszívást) csináltatott és férfiakkal találkozgatott. A férfi és Zapata 2007-ben házasodtak össze, majd 2010-ben szétváltak. Egy közös, öt éves fiúgyermekük van.

„Ő volt a jobb kezem. Mindent megtettem érte” – folytatta a férfi. „Nem foglalkoztam a saját életemmel, csak dolgoztam, hogy be tudjak segíteni az albérleti díjába. Erre ő mindezt így hálálja meg. Csak egy kis fájdalmat akartam neki okozni. Azt akartam, hogy kicsit elgondolkodjon és változtasson a dolgain” – magyarázta Diaz, hogy miért döntött a forrasztólámpa mellett.

Zapata, akinek sikerült a földön forogva eloltania a lángokat első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedett a kezein, arcán és nyakán. A harlemi kórház égési osztályán ápolt nő elmondta, hogy két évvel ezelőtt hagyta el Diazt, amikor az anyagilag és érzelmileg egyaránt összeomlott. „Elkezdett erőszakosan viselkedni, persze nem tett olyat, mint most, de mivel nem tudtam kezelni ezeket a dolgokat, a saját magam és a gyerekek biztonsága érdekében elhagytam”.

Volt munkahelyét is fel akarta gyújtani

A hatóságok szerint a férfi otthagyta a nőt meghalni a parkolóban, majd elment a WD Autójavítóba, ahonnan akkoriban rúgták ki, mikor házassága tönkrement. Korábbi főnöke, Gerson Marchena elmondta, hogy az előző héten Diaz végiglocsolta a műhelyt benzinnel, de szerencsére az öngyújtója csütörtököt mondott. Diaz elmondása szerint azért ment vissza a műhelybe, mert a 60 éves Marchena, valamint a dolgozók átverték őt. „Lenyúlták az ügyfeleimet, megrongálták az autómat, lekapcsolták az áramot amikor dolgoztam” – mondta.

Diaz állítólag berontott Marchena irodájába, benzint spriccelt mindenfelé, majd megpróbálta azt meggyújtani az öngyújtójával. A férfi, miután feladta magát a rendőrségen azt mondta, csak azt bánja, hogy nem sikerült maradéktalanul kiviteleznie tervét. „Megtettem volna, de kifutottam az időből, valamint túl sokan voltak ott” – mondta Diaz, akit január 17-én gyilkossági kísérlet, testi sértés és támadási kísérlet vádjával tartóztattak le.