Aki érzékeny a gyerekek reakcióira, annak eléggé szomorú az a video, ami január végén kezdett keringeni az interneten. Egy anya tartja alig 1-2 éves gyerekét, akit éppen tetoválnak. A sírva tiltakozó gyerek esete nem egyedi, az Egyesült Államokban több ilyen eset is volt az utóbbi időben, ezek börtönnel végződtek az anya számára. Magyarországon 18 év alatt csak szülői beleegyezéssel és jelenléttel lehet ilyet csinálni.

Az utóbbi időszak legmegosztóbb videója járta be a napokban az internetet: egy anyuka elvitte alig páréves kisgyerekét a tetoválószalonba, hogy kapjon már szerencsétlen utód is valami jelet a testére. A Dos Lives szerint egyelőre nem tudni, hol készült a felvétel, csak annyi bizonyos, az anya spanyolul cseveg a tetoválóművésszel, és a háttérben dübörög a techno.

A Dos Lives egyébként felvette a kontaktot a feltöltővel, aki egyelőre nem válaszolt a kérdéseikre. Annál inkább kommentelték a Twitteren az emberek, akiknek zöme felháborodott a szenvedő-zokogó gyermek láttán. Sokak szerint az "anya" kifejezést sem érdemelné meg a nő, de egyikük felteszi a költői kérdést is, hogy miért kerül ennyi szennyvideó mostanság az internetre.

Pedig a népharag mellett elrettentő lehetne az is, hogy az Egyesült Államokban 2012 őszén letartóztattak egy észak-karolinai nőt, mert 11 éves kislányát tetoválta ki. A 30 éves Odessa Clay ugyanis tetoválóként dolgozik, és állítása szerint kislánya könyörögte ki a tetkót. Elmondta, ő azt hitte, a dolog nem illegális, mivel ő a gyerek szülője és gondviselője, ezért az engedélyével megtörténhet ilyesmi. Ráadásul lányának nem is fájt a kis szívecske felvitele.

Eredeti?

Az alapsztorihoz feltétlen hozzá kell tennünk, az internet aljassága határtalan, és a video eredetiségét egyelőre senki sem támasztotta alá, előfordulhat, hogy jól sikerült kamuról van szó.

Tavaly januárban pedig egy georgiai nőt csuktak le, mert tízéves fiának engedélyezett egy tetkót. Az Egyesült Államokban amúgy 14 államban tilos 18 év alattiakat tetoválni és piercingezni, még a szülők jóváhagyása esetén is. A hivatalos indoklás szerint a 18 év alatti fiatalkorúak még nem elég érettek egy ilyen döntés meghozatalához.

Úgy tudjuk, Magyarországon 18 éves kor alatt szülői beleegyező nyilatkozat, illetve a szülő jelenléte a tetováláskor kötelező. A nyilatkozat sok tetoválószalon honlapjáról letölthető.

Furcsa tetoválási szokásokról már volt szerencsénk írni korábban. Egy skót tinédzser feljelentette tetoválóját, amiért Marylin Monroe helyett egy guminő-tetkót kapott. Jelen voltunk a Tetoválók Éjszakáján is, ahol elég extrém mintákat is láttunk. A macskaférfi tavaly évvégén öngyilkos lett, Csehországban pedig egy agyontetovált jelölt is indult az elnökválasztáson.