Carly McKinneyt, egy coloradói középiskola 23 éves matektanárját akár egy életre eltilthatják a tanítástól azután, hogy Twitteren poénkodott és posztolt magáról obszcén képeket. A diákjait bűnözőnek nevezte, és azzal poénkodott, hogy rendszeresen betép, amikor órára megy.

Egy, a durva üzenetei és obszcén képei miatt bajba került amerikai tanárnő azt mondja, egy ismerősével viccből hozta létre azt a Twitter-oldalt, amin a diákjait szidta – írja a 9News.

A 23 éves Carly McKinney a coloradói Overland High Schoolban kezdett el nemrég tanítani, de könnyen lehet, hogy az internetes viselkedése egy életre a tanári karrierje végét eredményezi. A héten kezdik vizsgálni McKinney viselt dolgait az iskolában.

Annyi történt, hogy McKinney a Twitter-oldalán cikizte a diákjait, és mindenféle meredek kijelentéseket tett. Az oldalt törölte, amikor a dolog eljutott a 9News-hoz, de az oldalra feltöltött képeket átmentették egy másik oldalra.

“Pucér vagyok, nedves és betépett” – ezt írta az egyik képe alá. “Éppen azt nézem, hogy dílereket kapcsolnak le a rendőrök az iskolai parkolóban. Vicces, mert az én kocsimban van fű a tanári parkolóban” – írta egy üzenetében. A diákjait rendszeresen kis huligánoknak, suhancoknak nevezte, és azzal is kérkedett, hogy munka helyett a Twitteren lógott.

Amikor a 9News megkereste a posztok miatt, azzal védekezett, hogy egy viccből létrehozott kamuprofilról van szó, amit egy barátjával csinált közösen. Ennek ellentmond az, ahogy a Gawker megjegyzi, hogy a 9News-os megkeresés után azt írta Twitterre: “Egy helyi híradótól kerestek... Ki fogok borulni”. Majd törölte a fiókját.

Az oldalra feltöltött képekről is kérdezték, ezekre azt mondta, hogy nem figyelte a barátja minden mozdulatát, akivel a Twitter-oldalt üzemeltette, valószínűleg ő töltötte fel a képeket, szintén poénból. Hozzátette, a kínos üzenetek egy részét sem ő írta, hanem az ismeretlen barát.

Az iskolában a héten vizsgálják ki a tanárnő ügyét, különös tekintettel a kábítószer-fogyasztásra, amit McKinney tagad. Az eset azért érdekes igazán, mert az iskolának megvannak a saját irányelvei a dolgozók közösségimédia-használatára. Azt mondják, a tanárok a posztolás előtt gondokozzanak el, és csak olyan tartalmakat osszanak meg a nagyvilággal, amit egyébként egy iskolai tanterem táblájára is felírnának. Emellett viszont érvényesül az amerikai alkotmány első kiegészítése, amiben a szólásszabadság kérdését rendezik, ennek értelmében ugyanis a tanárnő tulajdonképpen azt üzengethet az iskolai ajánlások ellenére, amit csak akar.

Cikkünk megjelenésekor még nem ismert az iskolai vizsgálat eredménye.