Szeresd a könyvtárad néven népszerűsítő napot hirdettek egy skóti kisváros könyvtárában. Volt minden, rúdtáncoktatás, fejmasszázs, könyvpingpong. Még a helyi körzeti megbízott is rúdra pattant.

Ahogy világszerte mindenhol, Skóciában is csökken a könyvtárba járók száma. Ezért a skótok megrendezték a Love Your Library Dayt (Szeresd a Könyvtárad Napot). Dalkeith városkájának könyvtára pedig úgy döntött, egy új táncművészeti ágat is bevisz a kötetek közé: a rúdtáncot. Fel is állították egy rozsdamentes rudat a könyvtárban, ráadásul az ötletet a helyi önkormányzat és rendőrség is támogatásáról biztosította – írja a Hypervocal.

A könyvtárbarát napot más fura programok is tarkították: lehetett úgy pingpongozni, hogy egy könyvet használtak ütőnek és hálónak a játékosok, de skót táncot is lehetett tanulni és fejmasszázst is lehetett kapni. Mindenesetre ezt a videót mindenképp megéri megnézni, ahogy az idős skót hölgyek könyvvel a kezükben bámulják a két méter magasan akrobatikázó nőt, illetve a helyi rendőrnő teljes felszerelésben rúdtáncol(na).

Időnként nálunk is bekerülnek a könyvtárak a hírekbe, tavaly például Bruce Willis haragította magára véget nem érő forgatásaival a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár dolgozóit. "Hát, ha szembe jön a Bruce Willis, én úgy megpofozom!" – sommázta akkor a helyzetet nekünk egy könyvtárosnő. Amerikában 2010-ben hoztak nyilvánosságra egy könyvtárosok között készített felmérést, amiből többek között kiderült, jelentős részük Playboyt, felnőttfilmeket és kotonautomatát is elhelyezne munkahelyén, ahol akár randizni is lehetne.