Ne hasonlítsanak Cicciolinához! – tiltakozik az olasz képviselőnő, akiről erotikus jelenet került elő a napokban. Most újra fél Olaszország azon csámcsog, hogy Silvio Berlusconi exkormányfő cicababákkal töltötte fel pártját. A pornóval vádolt képviselőnő szerint azonban politikai lejáratás az egész ügy, hisz ő csak erotikusan előad egy monológot, amit ráadásul 15 éve vettek fel.

Erotikus rövidzárlat a címe annak a videónak, amelyen az egykori olasz kormányfő, Silvio Berlusconi párttársa szerepel. A Szabadság Népe párt képviselőnője, Fiorella Ceccacci Rubino az itt megtekinthető szoftpornó felvételen elég bizarr jelenetben alakít (ezt lejjebb görgetve is megnézheti). Meztelenül fetreng egy fürdőszobában, játszadozik egy műpénisszel, majd a legröhejesebb befejezésként fehér, csatakos ingben négykézláb tejet lefetyel egy tálból. A művészi erotikus jelenetet a Spanyolországban népszerű, Olaszországban azonban a cenzúra által megkergetett Tinto Brass rendezte.

Berlusconi egyedülállóan formálja az olasz politikát azzal, hogy csinos modelleket, színésznőket, showgirlöket emel be a politikába – jellemzi őt a Daily Telegraph. Egyik leghíresebb húzása az volt, amikor kormánytaggá, egyenlőségügyi miniszterré nevezett ki egy egykori glammodellt. Most újra bunga-bunga miniszterelnök akar lenni, ezért óriási médiahadjáratot indított tetemes lemaradása pótlására.

A mostani botrány főszereplője, a 47 éves Rubino megvédte magát, mondván nincs elszámolnivalója egy 15 évvel ezelőtti meztelenkedés miatt. Hozzátette, ez nem pornófilm volt, hanem "egy erotikus monológ" (és valóban, a jelenetek alatt végig olasz szöveget mormog Rubino). A nő egyébként nem újszülött a politikában, hét éve képviselő, így meglepőnek mondható, hogy csak most került napvilágra a felvétel. Állítja, 2006-ban érdemei miatt került a pártba, nem erotikus munkái emelték be.

"Tinto Brass filmjeiben mindig vannak olyan jelenetek, amik nagyon-nagyon explicitek" – nyilatkozta a La Repubblica lapnak, majd jelezte, szerinte politikai célzatból támadják őt. Állítja, nincs miért bocsánatot kérnie, főleg, hogy akkor még nem sejtette, egyszer parlamenti képviselő lesz belőle. Ráadásul azzal védte magát, hogy Shakespeare- és Csehov-darabokban is játszott, ezért ne vessék össze a magyar Staller "Cicciolina" Ilonával, aki pornós múlt után került be az olasz parlamentbe a Radikáls Párt színeiben.

Tologatják Berlusconi perét

Silvio Berlusconi kérésére a parlamenti választások utáni időszakra halasztotta az illetékes milánói bíróság hétfőn a Ruby-per tárgyalását. A volt olasz kormányfőt hivatali hatalommal való visszaéléssel és fiatalkorúval való szexuális kapcsolattal vádolják. Berlusconi meg sem jelent a tervezett tárgyaláson – a választási kampánnyal kapcsolatos elfoglaltságaira hivatkozott. A bíróság Berlusconi hasonló kérelmére január végén még nemet mondott, most azonban nem emelt kifogást. A következő tárgyalás időpontját a február végi parlamenti választások utánra, március 4-re halasztották. Ezt további három tárgyalás követi majd, március 8-án, 11-én és 18-án. Az utolsó tárgyaláson megszülethet az ítélet is – jelentette be a bíróság.

A még 2011-ben kezdődött Ruby-perben az idén 77 éves Berlusconit kiskorú lány prostitúcióra való kényszerítésével és hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolják. A most 21 éves "Szívtipró Ruby" - a marokkói Karima El Mahroug - a vád szerint négy évvel ezelőtt tizennégy alkalommal vett részt az akkori kormányfő Milánó közeli villájában rendezett partikon. Rubyt a védelem januárban szólította a bíróság elé tanúként, de végül nem hallgatták meg. Berlusconi tavaly októberben önként nyilatkozott a bíróságon hangoztatva, hogy soha nem volt szexuális kapcsolata Rubyval. 
(Forrás: MTI)