Egy kansasi nő a Plaza nevű bevásárlóközpont előtt akart jótékonykodni egy hajléktalannal, de túlságosan jótékony volt véletlenül. Az aprójával együtt a jegygyűrűjét is bedobta a hajléktalan tálkájába. Szerencséjére, amikor feltűnt neki, hogy nincs meg a gyűrű, és visszament érte, a becsületes hajléktalan visszaadta.

“Akkora volt a gyűrű, hogy tudtam, ha igazi, akkor rengeteg pénzt megér” - mondta a KCTV5-nak Billy Ray Harris, az a hajléktalan, aki még múlt pénteken véletlenül egy drága gyűrűt is kapott a tálkájába némi apró mellett a kansasi The Plaza bevásárlóközpont előtt.

Az történt, hogy egy nő, Sarah Darling, a vásárlása után jótékonykodni akart egy kicsit, és adott némi aprót Harrisnek, de figyelmetlen volt, és az értékes jegygyűrűjét is odaadta véletlenül a hajléktalannak. “Zavartak a gyűrűim, ezért a pénztárcámban tartottam őket” - mondta Darling a tévének.

KCTV5

Amikor már egy órája elment a bevásárlóközpontból, akkor vette csak észre, hogy az ékszer hiányzik a tárcából. “Hihetetlenül dühös voltam. Nem is igazán azért, mert drága a gyűrű, hanem az érzelmi értéke miatt” - mondta Darling. Úgy döntött, visszamegy a parkolóba, hátha ott van még a hajléktalan. “Úgy jött, mint az előbb maga, és azt mondta “Emlékszik rám?”. Én meg mondtam, hogy “Nem tudom, elég sok arcot látok egy nap”. “Lehet, hogy valami nagyon értékeset adtam magának” - mondta erre a nő. Én meg: “Egy gyűrűt?”. Azt mondta, igen, én meg mondtam, hogy hát, megvan” - mondta Harris, majd visszaadta a gyűrűt, amivel, ha el tudja adni, akár új életet is kezdhetett volna.

“Azt hittem, csoda történik, nem gondoltam volna, hogy valaha visszakapom” - lelkendezett később a nő. “Azt hiszem, mindig a legrosszabb következményekre számítunk, ilyenkor pedig rájön az ember, hogy vannak még jó emberek” - tette hozzá.

Nem ez volt egyébként a hajléktalan első jócselekedete. Egyszer az Oakland Raiders egyik egykori játékosa szórakozott a barátaival egy közeli bárban, aztán kitalálták részegen, hogy lemennek a patak partjára. Egy idő után az egykori amerikaifoci-játékos elkezdett kiabálni, hogy elvesztette a Super Bowl-gyűrűjét a patakban. Nem találták meg a barátaival, Harris viszont később megtalálta a patakban. Elvitte a gyűrűt egy környékbeli hotelbe, ahol szerinte a játékos lakhatott, majd leadta a gyűrűt a recepción.

Nem maradt el a jutalom, három éjszakát tölthetett a hotelben. A mostani esetnél pedig a szerencsésen járt nő minden készpénzét odaadta a hajléktalannak, miután megkapta a gyűrűjét.