A legkisebb ingerektől is orgazmusa van egy floridai nőnek, azt mondja, naponta akár ötvenszer is, egy órán belül akár tízszer. Különleges pozíciókkal próbál védekezni az olyan helyzetekkel, mint hogy megcsörren a mobilja, hangos zenét hallgat, vagy autóban utazik. Az állapota miatt alkalmatlan a párkapcsolatokra, a férfiak vagy megfutamodnak tőle, vagy kihasználják.

“Naponta akár 50 orgazmusom is lehet, óránként akár 5-10. Bármikor megtörténhet, akár amikor a barátaimmal vagyok, akár amikor valami nyilvános helyen, nagyon zavarbaejtő tud lenni. Belül megöl. Mosolyognom kell, mintha mi sem történt volna. Az orgazmusnak jó dolognak kellene lennie, de én annyi ideje élem át minden nap, hogy állandó félelemben és megaláztatásban élek. [...] Amikor a legrosszabb pillanataimban vagyok, akkor megfordul a fejemben az öngyilkosság. De aztán mindig meggyőzőm magam, hogy sosem fordulnék ilyesmihez, ez nem történhet meg velem” – mondta 22 éves Amanda Gryce a Daily Mailnek arról, hogy milyen az állandó nemi izgalom nevű állapottól szenvedni.

Ez a rendellenesség nem túl gyakori, de pont tavaly decemberben volt egy másik eset, amiben egy hasonló állapotban szenvedő, Gryce-hoz hasonlóan floridai nő öngyilkos lett. Természetesen Gryce-hoz is eljutott az eset híre, nagyon nehezen tette túl magát rajta.

Gryce nyolcéves kora óta szenved az állandó nemi izgalomtól, 13 éves korára lett teljesen elviselhetetlen a helyzet, innentől kezdve nem bírt magával. Naponta akár tizenötször is maszturbálnia kell ahhoz, hogy egy kis megnyugvást szerezzen. “Nem jó érzés. Mondhatni olyan, mint egy kínzás. Ez az állapot teljesen átveszi az irányítást az életed felett, olyan, mint egy rémálomban élni” – mondta Gryce. A legkülönfélébb élethelyzetekben tör rá a nemi vágy, a dolgot kiválthatja akár a mobilja megcsörrenése, a túl hangos zene, vagy akár az is, hogy zötykölődik egy autóban, buszon ülve. Különleges tornagyakorlatokkal, négykézlábra ereszkedéssel, csípő hátratolással próbálja megakadályozni az orgazmust, ha olyan helyen van, hogy erre lehetősége van.

Az állandó orgazmusok a nemi életét is megkeserítik. Húszéves volt, mire talált magának egy fiút, akivel elvesztette a szüzességét. Attól tartott, hogy ha hagyományos nemi aktusban lenne része, akkor az állapota csak rosszabbodna. Nem így történt, viszont a nemi élete nem lett túl jó. “Amikor elvesztettem a szüzességem, nagyon csalódott voltam, és elárasztottak az érzelmek. Nem éreztem magam jobban tőle. A srác, akivel voltam eleinte szimpatikus volt, de aztán arra próbálta használni az állapotom, hogy egyre több és több szexhez jusson. Azóta voltam egy pár sráccal, de nehéz a dolog, vannak, akik megalázónak találják a helyzetet” – mondta a nemi életéről.

Az állapotát nagyon nehezen fogadta el, és ismerte fel, mert szigorú, vallásos családból származik, ahol a szexualitás tabutéma, az önkielégítés pedig az ördögtől való. Ezért, amikor tinédzserként ellenállhatatlan vágyat érzett az önkielégítésre, borzasztóan szégyellte magát minden egyes alkalommal, amikor megtette.

“Gyerekként fogalmam sem volt, hogy mi történik velem. Azt hittem, szexfüggő vagyok. Maszturbálnom kellett, hogy enyhítsek az állapotomon, de mindig rosszul éreztem magam utána. [...] Szerencsére volt elég erőm ahhoz, hogy elmondjam a dolgot a családomnak, és megértették a helyzetem, nagyon támogatóak” – mondta Amanda Gryce.