A New York-i metróban két metrókocsi között székelő szerencsétlenül járt férfi nem az egyetlen, aki ennyire abszurd halált halt. A különös baleseteket, haláleseteket gyűjtő Darwin-díj oldala legalább három másik esetről tud, amikor valaki a dolga végzése közben halt meg, és egy pár másikról, amikor kis híján fatális lett a dolog.

Egy bizarr haláleset járta be a világsajtót, egy férfi a New York-i metró két kocsija között kapaszkodva próbált meg éppen könnyíteni magán, amikor egy tőle független baleset miatt balesetet szenvedett, és meghalt.

A különös halál- és balesetekkel foglalkozó Darwin-díj atadbázisát böngészve több olyan esetet is találunk, amikor valaki székelés, vizelés közben halt meg.

Halálos börtönvécé

Talán mind közül a legfurcsább az az eset, ami 1989 márciusában történt egy dél-karolinai börtönben , ahol Michael Enderson Godwin a gyilkosságért rá kirótt büntetését töltötte. A cellájában ült egyik nap a fém vécécsészén, és a szintén a cellájában lévő tévével babrált, hogy rendesen bejöjjön rajta az adás. Figyelmetlen volt, ezért hozzáért egy csupasz vezetékhez, és mivel a fém vécén ült, gyakorlatilag a villamosszékhez hasonló módon halálra rázta az áram.

Szakadék a dugóban

A következő eset 2008-ban esett meg Floridában. Shawn M. a Pompano Beach Barból tartott éppen haza a kocsijával az autópályán, de óriási volt a dugó, a kocsisor csak araszolt. Shawn M.-nek viszont egyre jobban kellett vizelnie, mert a Pompano Beach Barból távozva elfelejtette ezt megtenni. Mivel még hosszú út állt előtte, és az autók sem haladtak, ezért lehúzódott a kocsijával, hogy legalább könnyítsen magán. Kiszállt a kocsiból, átugrott az autópályát szegélyező kis kőkerítésen, és meghalt. Húsz métert zuhant, mert nem figyelt, hogy egy felüljárón állt meg. A rendőrség szerint valószínűleg azt hitte, hogy valamifél kis út van a kerítés túloldalán.

Bennmaradt az alkohol

A texasi Michael 2004-ben nem ürítés közben halt meg, hanem annyira bizarr módon alkoholfogyasztás közben, hogy a halála 2007-ben győzött a Darwin-díjon , és összesítettben is megszerezte a második helyet. Michael alkoholista volt, de nem bírta a piát, legalábbis inni, egy torokbetegség miatt. Ezért szokatlan módszert választott: beöntéssel juttatta a szervezetébe az alkoholt. Nem is keveset, két 1,5 literes üveg sherryt egészen pontosan. Normális esetben, ha az ember eleget, de inkább túl sokat ivott, akkor elhányja magát, elájul, abbahagyja a piálást. Mivel Michael beöntéssel vette magához az italt, az ájulásig eljutott, de az alkohol ottmaradt a szervezetében, és a végbél nyálkahártyáján keresztül folyamatosan szívodott fel. A férfi reggelre alkoholmérgezésben meghalt.

A Darwin-díj oldalán nemcsak halálesetekkel, de furcsa balesetekkel is foglalkoznak, amiben bizonyítják, hogy az emberi hülyeség határtalan, ráadásul ezekben nem is hal meg senki, úgyhogy nyugodtan lehet rajtuk nevetni.

Csatornába eresztve

Egy edinburghi utcafelújításkor 2004-ben meg kellett állapítani, hogy egy, a felújítani kívánt utca alatt futó szennyvízvezeték pontosan hol fut, hogy nehogy kárt tegyenek benne a felújítás alatt. A munka elvégzésére kijelöltek három embert, akiket elláttak a szükséges védőfelszerelésekkel, és oktatást is kaptak, amiben elmagyarázták, hogy mennyire veszélyes szennyvízcsatornákban dolgozni a gázok meg a fertőzésveszély miatt. A munka megkezdése után egy felügyelő a következőre lépett be a munkára kirendelt három ember utcai sátrába. Egyikük a földön feküdt, nem lélegzett, viszont ürülék borította a testét válltól felfele, a két másik pedig egymással üvöltözött, hogy melyikük kezdje meg a gusztustalan mesterséges lélegeztetést. Végül az egyikük kitisztította a földön fekvő harmadik száját, az levegőt vett, beleszippantott a szarszagba, és azonnal elhányta magát. Az történt, hogy a védőfelszerelés és az oktatás ellenére úgy végezték el a feladatot, hogy ketten a bokájánál fogva leeresztették a harmadikat a csatornába, hogy nézzen körül. A leeresztett férfi gyakorlatilag azonnal elájult a gázoktól, így nem tudott szólni a másik kettőnek, hogy ne eresszék tovább, akik viszont csak akkor hagyták abba a férfi leengedését, amikor már vállig a szennyvízben volt ájultan. A halálos balesetet megúszták, sőt beperelték a megbízójukat is, mondván, nem kötötték ki a biztonsági előírásokban, hogy ez a megoldás veszélyes lehet. Peren kívül egyeztek meg egymással végül.

Válást eredményező robbanó szar

Egy amerikai házaspár férfitagja első kézből számolt be 2008-ban a Darwin-díj honlapjának a mexikói kalandjukról, ami váláshoz vezetett. Az nem derül ki a sztoriból, hogy konkrétan az események láncolata vezetett-e a váláshoz vagy az egész nyaralás rosszul sült el, de nem változtat azon, hogy vígjátékokba illő a jelenet. Egy vécével felszerelt Volkswagen kisbusszal járták Mexikót nyáron, és mivel tengerszinten nagyon nem bírták már a klímát, úgy döntöttek, felmennek a hegyekbe, hátha ott jobb lesz a levegő. Már relatíve magasan jártak a hegyekben, amikor a nő bejelentette, hogy vécére kell mennie. A férfi javasolta ugyan, hogy várjon, amíg le tud húzódni, a feleség azt mondta, sürgős a dolog. A nő elvégezte a dolgát, majd azt kérdezte a férjétől: “Drágám, miért bugyborékol a vécé?”. A férfi elgondolkozott, majd rájött, hogy utoljára tengerszinten használták a vécét, azóta a zárt tartályban túlnyomás keletkezett, mert felmentek a hegyekbe, szóval, ha hirtelen megnyitják, akkor robbanni fog. A férj odakiáltott a feleségének, hogy ne húzza le. De pont későn szólt, a feleség lehúzta a vécét, és mivel nem csukta le a fedelét, a kirobbanó teljes tartalma az arcán és a felsőtestén landolt. A férj beszámolója szerint ezután már nem volt az igazi a nyaralás.