Egy 61 éves brit temetkezési vállalkozó azért áll bíróság előtt, mert a vád szerint megölte 63 éves feleségét azután, hogy összejött egy 53 éves özveggyel, akit úgy ismert meg, hogy a férje temetését intézte. A temetketzési vállalkozó tagadja a gyilkosságot, eltűnt felesége holttestét sosem találták meg.

Nagyjából két és fél éve húzódik egy temetkezési vállalkozó ügye, ami most végül a worcesteri bíróságra is eljutott. A 61 éves John Taylort azzal vádolják, hogy megölte 63 éves feleségét, miután megismerkedett egy özveggyel a munkája során – írja az SWNS.

John Taylor volt a temetkezési vállalkozó az 53 éves Alison Dearden férjének temetésénél, még 2010 végén. A nőt már ekkor több mint tíz éve ismerte, mert egy templomi kórusban énekeltek, de a temetésig semmi sem történt közöttük. Csak a temetés után közeledett a nő felé, de a temetés után ajándékokat és virágokat küldött neki, randira hívta, majd miután a nő belement a kapcsolatba, közös szerelmi fészket is vásárolt, hogy a felesége ne tudjon meg semmit a viszonyból.

“Nem sokkal a temetés után, júniusban beugrott hozzám egy üdvözlőkártyával és két üveg borral a születésnapom alkalmából. Egy barátommal töltöttem később a születésnapomat júliusban, és arra értem haza, hogy néhány vörös rózsa volt a küszöbömön. Nem volt üzenet a rózsákon, de pár nappal később John felhívott, és megkérdezte, hogy találtam-e néhány rózsát a küszöbön. Megkért, hogy töltsem vele a napot, én meg megkérdeztem, hogy hármasban tervezi-e a feleségével. “Nem, csak velem” – mondta erre. Azt hiszem, azt mondtam, “John, feleséged van, nem ildomos nekem veled tölteni a napot kettesbem”. Azt hiszem, végül azt javasoltam, hogy jöjjön át, és egy kávé mellett megbeszéljük a dolgot. Nem beszélt az érzéseiről telefonon. Azt hiszem, ez akkor történt, amikor végül átjött, hogy személyesen beszéljünk. Elkezdett a kapcsolatáról beszélni a feleségével, Alatheával. Azt mondta, úgy élnek már 5-6 éve, mintha testvérek lennének, és hogy boldogtalan a kapcsolatban. Végül együtt töltöttük a napot kettesben, nagyon jó beszélgetőpartnernek bizonyult. Összepasszoltunk” – mondta az özvegy a bíróságon.

Ez történt tehát 2011 nyarán, a kapcsolat pedig nagyon izgalmas volt mindkét fél számára. John Taylor néhány hónap után úgy érezte, kész akár elválni is a feleségétől, és új környékre költözni új párjával. “Azt hiszem, azon gondolkozott, hogy elköltözik, nagyon boldogtalan volt. David halála után úgy éreztem, vége az életemnek, aztán jött John, és újra boldogságot hozott az életembe. Nagyon mély kapcsolat volt ez, és nagyon vegyes érzéseim voltak azzal kapcsolatban, hogy a faluban maradjak-e vagy sem. Azon gondolkoztam, hogy el kellene költözni, és tiszta lappal kezdeni mindent. Davidnek nagyon sok barátja volt a közösségben, Johnon pedig azt éreztem, hogy kész elhagyni a feleségét, és úgy gondoltam, a közösség nem tudná elfogadni a kapcsolatunkat” – mondta a nő.

A bíróságon felolvasott sms-ekből kiderül, hogy a temetkezési vállalkozó úgy gondolta, hogy 2011 karácsonyára már elválik a feleségétől, és kész új életet kezdeni a barátnőjével valahol máshol. Ezért még egy közös házat is vett, azt nem tudni, hogy pontosan hol.

John Taylor felesége viszont 2012 januárjában eltűnt. A dolgok ekkor vettek érdekes fordulatot, ebből az eltűnésből lett a bírósági ügy végül. Az eltűnésből nyomozás lett, aminek a végén a férjet vádolták meg gyilkossággal, annak ellenére, hogy a nő holtteste sohasem került elő. A férj a bíróságon végig tagadta a gyilkosságot.

Az ügy még nem zárult le, további tárgyalási napok várhatók.