Gyanús volt egy férfi a gyakran buszozó brit tinilánynak, de azt ő sem gondolta volna, hogy őt fogja utoljára látni életében. A 22 éves szváziföldi támadó ugyanis fényes nappal halálra késelte az idegen lányt, ráadásul a busz utasainak szeme láttára.

Christina Edkins egy ideje megérezte, hogy közeledik a végzete, ami egy buszon érte utol a 16 éves lányt. Egy férfi ugyanis fényes nappal, az utasok szeme láttára agyonszúrta őt – írja a Daily Mail. A lány egy ideje tartott megkéselőjétől, aki állítása szerint gyakran követte őt. A gyilkosság reggelén Edkins épp iskolába indult, felszállt a buszra, ahol megtámadta a férfi. A Birmingham központjában történt késelést követően az utasok hiába küzdöttek a lány életéért.

A 22 éves elkövetőt 100 méterrel arrébb fogták el. A rendőrség szerint a lány nem ismerte személyesen a támadót, aki találomra választhatta ki áldozatát. Azonban saját Twitterén korábban megosztotta, hogy egy gyanús alak követi őt.

"Ez a férfi aggaszt engem a buszon, folyton feláll, és fel-alá járkál a lépcsőn, és különböző helyekre ül le" – írta. A barátai által kedves, szeretetreméltó lánynak leírt Edkins korábban azt is pedzegette, hogy utálja a tömegközlekedést, és alig várja, hogy jogosítványa lehessen.

A támadó alaposan előkészíthette a rohamot. Miután a lány felszállt az emeletes busz tetejére, a férfi kivárt, amíg a következő megálló előtt lassítani kezd a busz. Ekkor felugrott és nyakon szurkálta a lányt, majd lepattant a megálló buszról (a lenti térképen bejelöltük a gyilkosság helyét). A sofőr azonnal hívta a mentőket, de Edkins életét nem sikerült megóvni. Közben vagy száz rendőr iramodott a késelő után. Az elfogott gyanúsítottról kiderült, hogy szváziföldi származású.


Nagyobb térképre váltás

A lányról barátai és iskolája is megemlékeztek, illetve létrejött számos Facebook-emlékoldal, többet már tízezrek is bejelöltek. A szomorú esetnek külön aktualitás ad, hogy épp a napokban indult Birminghamben egy rendőrségi kampány, aminek célja a buszokon tapasztalt bűnözés visszaszorítása.