Csütörtök este választották meg a Millenárison hazánk úgynevezett Szépségnagykövetét. A szervezők ezzel szerették volna megkülönböztetni magukat a többi szépségversenytől, de a tipikus szépségversenyek forgatókönyve szerint zajlott minden, és azok legviccesebb bakijait sikerült ellőniük. A tizennyolc indulóból győztes végül Hajda Eszter lett, aki a Velvet arca verseny egykori indulója.

Nagyon kicsin múlott, hogy ne fulladjon teljes unalomba az este, mert meglehetősen profin indult. A Millenáris Teátrum terme tökéletesen felszereltnek tűnik, mindenhol segítőkész hoszteszek nyüzsögtek, pezsgővel várták az érkezőket, és kényelmesen le tudtak ültetni mindenkit fennakadások nélkül. Ez a túlzott elővigyázatosság először akkor ütött vissza, amikor bemutatkoztak a versenyzők, mert olyan biztonság beszédet adtak a szájukba, amiben a legszokványosabb klisék köszöntek vissza – amivel nem lehet mellétrafálni.

Az egyik lánynak sikerült elmondania, hogy a hobbija a munkája, volt Kis herceg-idézet, volt olyan csaj, akinek élete legizgalmasabb napja az volt, amikor a párjával a Vatikánban jártak, és megerősödtek a hitükben. Volt, aki nagyon sokat köszönhetett a felkészítő tábornak, ahol rengeteget tanult magáról, és megerősödve állhatott a kifutóra, úgyhogy mindenkinek ajánlja, hogy jelentkezzen erre a versenyre. Egy-két induló tartogatott valódi meglepetést, az egyik versenyző például csak egy-két napja tudja, hogy hat és fél hetes terhes.

A mi figyelmünket leginkább egy japánul és oroszul felváltva beszélő mikronos férfi kötötte le, akiről kiderült, hogy egy japán televízió moszkvai tudósítója, erre a versenyre pedig egy rejtélyes Andrea hívta meg. Közös beszélt nyelv hiányában végül többször ráztunk kezet és kívántunk egymásnak sok sikert, mint ahány mondatot sikeresen összeraktunk. Annyi mindenesetre kiderült, hogy Gin Japánban tervezi levetítetni az itt készült riportot, csak egy napot marad Budapesten, az első benyomásai jók a városról, és szívesen maradna tovább is egyszer.

Nem szeretem ezt

A versenyen sokáig minden jól alakult, egymás után következett a farmeres, a fürdőruhás és az estélyis kör, ezeket pedig megbízhatóan semmilyen műsorok kötötték össze. Volt táncelőadás, acapella énekeltek Beatles-számokat, és a Magyar Légtornász Egyesült két tagja is bemutatózott a levegőben. Hiba nélkül kiosztottak egy különdíjat is, amit Németh Nikolett nyert, ezzel pedig a Munkácsy Alapítvány arca lett. Amikor ennek is vége lett, és a végső eredményhirdetés kezdődött volna, váratlanul szétcsúszott rendezvény.

A műsorvezető Köböl Anita ugyanis bejelentette, hogy hamarosan érkezik hozzá valaki a színpadra, aki sehogy sem akart megjelenni, úgyhogy futottak egy kört a már felsorakozott lányok. Aztán megérkezett a hölgy, és bejelentette, hogy "annyira nem szeretem ezt a helyzetet". Mivel nem volt meg a végeredmény, Köböl hosszabb beszédbe kezdett, hogy ölje az időt. Felidézte Andy Warhol klasszikusát arról, hogy mindenkinek jár tizenöt perc hírnév, mire a színpadra felhívott vendég közölte, hogy ezt át is adná a csajoknak, és ezzel elviharzott.

Mindenki értékes

A kínos közjáték után a lányok sétáltak megint egy kört, aztán Schiffer Miklós, a zsűri elnöke került a színpadra, ugyanis végre megszületett a végeredmény arról, hogy kik kapták a legtöbb szavazatot. Schiffer cselt eszelt ki, és azt mondta, hogy fordított sorrendben fogja felolvasni a neveket, amivel úgy tűnt, hogy egyetlen pillanat alatt ellőtte a végeredményt, oda a feszült várakozás, a szokásos koreográfia. Köböl le is állította egy  percre, valamit susmogtak, aztán bejelentették, hogy ebből az ötből majd csak most fogják kiválasztani a valódi győztest.

A lányok sétáltak még egy, harmadik kört is, aztán végre kihirdették, hogy a 18 indulóból Hajda Eszter nyerte a Szépségnagykövet választást. A lány a Velvetnek elmondta, hogy nem egy szépségversenyzős típus, ezen is azért indult csak el, mert szerinte nagyon különbözik az eddigiektől, itt ugyanis az értékeiket kellett megmutatni. "A táborban azt tanultam meg, hogy mindenki értékes, és a harmóniát, ami a nőkben van meg kell mutatni. Szeretném visszahozni a sportot a gyerekek életébe, és felemelni, támogatni a kisebb sportágakat" – magyarázta.