Hatalmas dilibe szaladhatott bele csütörtökön minden internetező, amikor kiderült, hogy nem adott nyugtát egy zalaegerszegi futár, amikor pizzát vitt a vám- és pénzügyőrség hivatali épületébe, akik éppen a házhoz szállítást végző egységeket ellenőrizték. Mi lehet ebből? Akár egymillió forintos büntetés is. Mivel nem ez volt az első vicces eset, ezért a Velvet most összeszedte, milyen rajkósak is tudnak lenni az adóellenőrök, ha akarnak. Olvassa el, milyen király életük is lehet, ha jól jön ki a lépés.

Leánybúcsú az élet

Az egyik legemlékezetesebb eset 2011 szeptemberében volt, amikor limuzinkölcsönzéssel egybekötött leánybúcsút játszottak el az adóellenőrök. Az akkori hírek szerint pezsgős üvegekkel és fátylakkal felszerelkezve várták a limuzint, aztán amikor a sofőr átvette a 25 ezer forintos kölcsönzési díjat, de nem adott nyugtát, akkor felfedték magukat. Később kiderült, hogy a sofőr nem is bejelentve a limuzinkölcsönzőnél.

Eljárhatnak aurafotóshoz

2012 júliusában egy hevesi aurafotóshoz jelentkeztek be az ellenőrök. Itt egy webkamerával lefotózták őket, ezután a magát diplomás aurafotósnak nevező nő kábé fél órán keresztül értékelte az adóellenőr állapotát. Hogy-hogynem kiderült, hogy nincs minden rendben az aurával, de egy kéznél lévő aromaterápiás szerrel szerencsére rendbe lehet hozni. Az aurafotós aztán sem a szolgáltatásért, sem a különleges aromás szerért nem adott nyugtát.

Műmellek kérhetnek

Szinten 2011 szeptemberében jött ki a hír, hogy próbavásárlás során lebuktattak egy zsebre dolgozó plasztikai sebészt is, aki 900 ezer forintot akart legombolni az egyik ellenőrről, aki mellműtét miatt jelentkezett be. A magánklinika orvosáról aztán kiderült, hogy kábé másfél év alatt közel száz műtétet végezhetett el, valószínűleg mindet nyugták és adóbevallás nélkül, úgyhogy egy kiadás átfogó vizsgálat lett belőle.

Jöhetnek az elitkurvák

Nem elég, hogy rászállt a modellekre a rendőrség, a Nemzeti Nyomozó Iroda, természetesen az adóhivatalnak is volt egy-két kérdése a témában. Úgyhogy amikor 2011-től megpróbáltak felderíteni egy nagyobb dubajozó hálózatot, akkor az adóhivatalnál kevés jobban tájékozott szervezet volt, ami jobban tudta volna, hova kell fordulni, hogy igazi elitkurvákat kell szerezni. Az ügyről, amiben belesodródott Iszak Eszter és VV Gigi is, itt olvashat többet.

Alkalmi légyott

Egy baranyai férfit is elkaptak az ellenőrök, aki egy helyi újságban hirdetett szobát valószínűleg alkalmi légyottokra, rövidebb időtartamokra. A pontos részletek nem derültek ki, mindenesetre az ellenőrök bejelentkeztek hozzá, de miután nem kaptak nyugtát arról, hogy kivették a szobát, keményen büntettek. Ahogy láthatjuk, limuzin, mellplasztika, kivehető lakás, és kaja dögivel, tényleg minden adott egy nagyobb orgiához.

Úristen, mi lesz ebből?

2012 szeptemberének elején egy jósnőhöz vonultak az ellenőrök. Szar arcok vagyunk, nyilván túl magas labda ahhoz, hogy elkerüljük, hogy a jósnő képességein viccelődjünk, ha nem látja előre, hogy revizorok állítanak be hozzá. Mivel nem volt működési engedélye és adószáma sem, több százezer forintos büntetést kapott. Külön vicces, hogy nem sokkal korábban, májusban már megbüntettek egy jóst, aki egy kültelki villában fogadta a vendégeket.