Egy amerikai gyorsétteremlánc alkalmazottját letartóztatták, mert kamurabláshoz hívta ki a rendőröket, ahogy egy fickót is, aki a barátnőjének adta be, hogy kirabolták. Két rádióst azért függesztettek fel, mert rémhíreket terjesztettek, egy párocska tréfálkozásának pedig késelés lett a vége. Öt eset idénről, amikor rosszul sült el a nagyon jó poén.

Az áprilisi tréfákban nem az a jó, hogy léteznek, hanem az, hogy néhány nappal bolondok napja után elkezdenek szivárogni azok a hírek, amik arról szólnak, hogy kiknek sült el olyan jól valamilyen nagyon leleményes, agyafúrt, szupervicces tréfája úgy, hogy letartóztatás vagy verekedés lett a dolog vége.

Letartóztatás a Waffle House-ban

Az idei év legnagyobb sajtónyilvánosságot kapott balul elsült április tréfája egyértelműen egy virginiai gyorsétteremhez köthető. Susan Alexandria Tinker, a Waffle House 20 éves alkalmazottja úgy gondolta, hogy jó poén lesz húsvét hétfőn ráhívni a rendőröket a munkatársaira, akik az ünnepnapon is dolgoztak. Tinker bejelentett egy rablást, a rendőrök kivonultak a helyszínre, majd rövid nyomozás után kiderült, hogy csak viccből hívták ki őket. A rendőröket sehol sem lehet viccből kihívni, így Tinkert is letartóztatták, kapott 2500 dollár (kb. 590 ezer forint) bírságot. Ha ez nem lenne elég, természetesen a munkahelyéről is kirúgták, a cég a közleményében azt írta, nem tűrik az ilyen viselkedést.

Kamurablás a Friendly's-ben

Az amerikai gyorsétteremláncok dolgozói a hírek alapján nagyon unatkoznak munka közben, de legalább iszonyú viccesek. A Waffle House-os esethez nagyon hasonló történt a connecticuti Friendly's étteremben is. Itt az történt, hogy a 20 éves Mark Foreman küldött egy SMS-t a barátnőjének, hogy éppen kirabolják a gyorséttermet ahol dolgozik. A barátnőnek nem esett le, hogy a fiúja szokás szerint nagyon vicces, ezért kihívta a rendőröket a Friendly's-hez. A rendőrök körbevették az éttermet, mintha tényleg valami túszdráma játszódna, majd rájöttek, hogy csak bolondok napja van, és mindenkit kitereltek az étteremből. Foremant pedig letartóztatták, ő is kapott büntetést, valamint április közepén a bíróságon is meg kell majd jelennie, nem úszta meg annyival, mint virginiai társa.

Torokelvágás viccből

A 18 éves oklahomai Tori Wheelernek lehet, hogy leckéket kéne vennie humorból, mert a következőket tette a fiújával, mielőtt végül letartóztatták. Először azt találta ki, hogy Lindsay Lohanhez hasonlóan jó poén lesz azt állítani április elsején, hogy terhes. A fiúja viszont viszonylag ideges lett, amikor kiderült, hogy a barátnője átverte. Ekkor Wheeler szintén még mindig a jó humor jegyében kicsit megfenyegette a fiúját egy késsel. A fiúja továbbra sem értette a viccet, azt mondta, kihívja a rendőrséget. A lány ekkor a nagy mókázás hevében elvágta a barátja torkát a késsel, majd kétszer beleharapott. A rendőrök végül kiérkeztek a fiút kórházba szállították, ahol ellátták a sérüléseit, a humorba belefeledkező barátnőjét pedig letartóztatták a rendőrök.

Vízzel szennyezett víz

A flordiai Gator County 101.9 rádió két munkatársát is felfüggesztették azután, hogy a hallgatók komolyan vettek egy elég szakállas áprilisi tréfát, ráadásul úgy, hogy a műsorvezetők évek óta bénábbnál bénább tréfákkal készültek április elsejére, szóval igazán lehetett számítani arra, hogy idén is kitalálnak valami hülyeséget. A nagy poén az volt, hogy bemondták, a Lee megyei víztározó dihidrogén-oxiddal szennyezett. Sokan nem értették a viccet, hogy a víz kémiai képletét olvasták be a rádióban, ezért a helyi víztározó rengeteg aggódó telefonhívást kapott. A rádió vezetősége szerint ez a vicc túl erős volt, még akkor is, ha elég régi, ezért a két műsorvezetőt felfüggesztették, amit a víztározó részéről nem bántak, azt mondták, ilyesmivel nem szabad viccelődni, mert óriási pánikot kelt.

Heroinfüggő áprilisi bolond

Nem lett letartóztatás a vége, csak egy komoly családi veszekedés abból, hogy egy ismert Youtube-os átverő, Vitalij Zdoroveckij azzal viccelte meg az anyját, hogy beadta neki, hogy heroinfüggő. Az anya viszont nem úgy reagált a dologra, ahogy az aggódó anyák szoktak, hanem gyakorlatilag rátámadt a fiára. A helyzeten csak rontott, amikor Vitalij elmondta, hogy igazából egy áprilisi kandi kamerás viccről van szó, akkor teljesen összeomlott, idegességében sírógörcsöt kapott.