Fiona Anderson egy parkolóház tetejéről zuhant le. A terhes brit nő és magzata is azonnal meghaltak. Később a rendőrség felment a lakására, ahol három kisgyerek holttestét találták meg. A rendőrség szerint gyanús a haláluk körülménye.

Családi tragédia rázta meg Angliát hétfőn: egy várandós nő leesett egy épület tetejéről, majd szörnyethalt, később pedig három gyerekét holtan találták a lakásán – írja a Guardian. A tragédia a suffolki Lowestoftban történt.

A 20 éves Fiona Anderson egy háromemeletes parkolóház tetejéről zuhant le hétfőn reggel 8-kor, és belehalt fejsérüléseibe. A lakására (térképet ld. lent) kiszálló rendőrök találták meg a hároméves Levina, a kétéves Addy, valamint egy 11 hónapos kisfiú holttestét. A nő barátai úgy tudják, Anderson nemrégiben szakított barátjával és a gyerekek apjával, Craig McLellanddal. Szerintük ezután a nő segítséget is kért a szociális szolgálattól.

A rendőrség semmitmondóan azt nyilatkozta, a nyomozás túl korai szakaszában járnak, még nem lenne értelme bármit kijelenteni, bár gyanús a gyerekek halála. "Ennek ellenére az elsődleges vizsgálataink szerint nem hisszük azt, hogy a szélesebb közösséget bármi is fenyegetné" – utalt arra, hogy a gyerekek halálát okozó illető már nem árthat senkinek.


Nagyobb térképre váltás

"Ez borzalmas, ő volt a legszeretetreméltóbb anya" – mondta a szintén húszéves Karligh Smith, Anderson egyik barátnője. Szerinte a nő azért fordult az állami segítséghez, mert három gyereke volt, egy negyedik pedig érkezőben volt, ennyi gyereket nem tudott volna ellátni egyedül. "Craig is le van döbbenve. Ezen a délutánon jött át leróni a kegyeletét" – mondta az exbarátról.

A Guardian megtalálta a nő Facebook-oldalát is, amin hétfőn profilképet cseréltek, egy ultrahangkép került ki valószínűleg a terhes nő magzatáról. Előző éjjel pedig ezt írta ki Anderson: "Levina, Addy, Kyden, Evalie, mami biztonságba helyez titeket. Mami szeret titeket. Mami biztonságba helyez titeket."

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot!