Egyvalamit mostmár biztosan elhatározott Tina Needham: nem akar a kórházi kezelésre szoruló, betegesen elhízott Georgia Davis sorsára jutni. Az iskolából kicikizett lány most mentorára lelt, aki mindent megtesz, hogy segítse Needham emberfeletti küzdelmét. A lány meg is hozta az első nagy elhatározást: addig nem eszik gyorskaját, amíg vékony nem lesz.

Tina Needham 14. szülinapja alkalmából még egyszer utoljára teleette magát kalóriadús ételekkel, majd életbe lépett a fogadalma – írja a Sun a brit lányról. A 133,8 kilogrammot nyomó tinilány ugyanis megijedt attól, hogy a már kórházban kezelt Georgia Davis sorsára jut. Davisről a Velvet is írt korábban, ő 20 éves korára a 300 kilót is megközelítette, csak falbontással tudták kivinni őt a házból.

Természetesen Needham is saras állapota leromlásában: évekig virslin, chipsen és édességeken élt, így a testtömegindexe hamar felugrott 48-ra (a 25 feletti már erősen egészségtelennek számít). A lánynak nehezére esik gyalogolni, és 24-30-as méret között hord ruhákat. Iskolába nem jár, magántanuló lett, mivel súlya miatt kiszekírozták a társai. Orvosai is figyelmeztették, életmódja kockázatokat rejt, alvás közbeni légzészavara, cukorbetegsége és szívproblémái lehetnek 16 éves korára, ha folytatódik a súlygyarapodása.

„Tudom, hogy én vagyok az egyik legkövérebb, ha nem a legkövérebb 14 éves az országban, és igazán nem akarom ezt” – mondta. Hozzátette, belátta, hogy súlyos problémája van, bálnaként néz ki, és nem akar úgy járni, mint „szegény Georgia”. Legközelebb ezért csak akkor nyúl majd gyorskajához, ha vékony lesz. Anyja szerint Tina Needham eleve pufók kisgyerek volt, pedig ő húst és zöldséget adott neki is, ahogy az összes többi gyerekének, akik normál súlyúak. A négygyerekes Sara Jane Needham elmondta, „mindig küzdöttem a súlyommal, és ez végigment a családon”, szerinte a génjeikben van a túlsúly. Apja, Ron szerint lánya mindig szerette a finom falatokat, és büszke rá, hogy mostmár képes változtatni.

Tinának már 10 évesen felnőttruhákat kellett hordania gyorsan gyarapodó tömege miatt. Ekkor diagnosztizálták nála az orvosok a policisztás ovárium szindrómát, ami a túlsúly miatt alakulhatott ki nála. Az iskolában rendszeres úszást javasoltak neki, de ez kevés volt. Amikor a cikizés miatt ott kellett hagynia az iskolát, pláne elkezdett enni. Anyjának lassan rejtegetnie kellett az ennivalót.

A család nemrég egy pecázás alkalmával találkozott az 56 éves Julie Parkerrel, aki nemrég sok-sok kilót leadott, így mentorként Tina mellett maradt. Ő segít neki az átállásban az egészségesebb életmódra, illetve hogy többet mozogjon. Tina tudja, hogy hosszú harc áll előtte, de Georgia Davis lebeg a szeme előtt (akivel szeretne találkozni is, hogy egymást támogassák a fogyásban).