A kétgyerekes Brenda Heist egy hónapra szökött volna el Floridába családi problémái elől, 11 évig élt ott kéregetésből és raktározásból. Exférjének tönkretette az életét, a gyerekei már főiskolára járnak.

Brenda Heist 11 évvel ezelőtt egy napon elvitte két gyerekét az iskolába, aztán soha többé nem látta senki. A kiolvadni kitett vacsora alapanyaga érintetlen maradt, az autóját pedig a szomszéd megyében találták meg – írja a Gawker. A pennsylvaniai Heistnak egyetlen értéke sem hiányzott. A nő férjét egy ideig gyanúsítottként kezelték, de végül annyiban maradt az ügy, hogy 9 évnyi keresés után halottnak nyilvánították.

Nemrég azonban előkerült: Key Largo városából a Monroe megyei rendőrséget értesítette róla, hogy ő egy eltűnt személy. “Azt mondta, nem maradt több reménye, és elege volt a menekülésből “ - mondta a CBS-nek John Schofield nyomozó.

Heist eltűnésének idején épp válófélben volt férjével, akinek azóta új felesége is lett. Az eltűnése napján elmondása szerint elment egy parkba sírni, ahol találkozott két nővel és egy férfival, akik hajléktalanok voltak. Egy kis beszélgetés után elhívták magukkal egy floridai túrára, amit eredetileg egyhónaposra terveztek. A buli annyira hosszúra nyúlt, hogy ott telepedett le, álnéven. Hidak alatt és vagonokban aludt, általában koldulásból élt, de raktárakban is dolgozott, hogy legyen pénze ételre.

A 11 éves kimaradáson természetesen durván kiakadt exférje, akiről a környezete végig azt gondolta, hogy megölte Heistot. Kirúgták az állásából, kiközösítették mindenhonnan, mert nem tartották megbízhatónak. “Éltek olyanok a szomszédságomban, akik nem engedték meg a gyerekeiknek, hogy az enyémekkel játsszanak” - panaszolta el a férfi családja szenvedéseit.

Heist vissza akar térni otthonába, de először még anyjához utazik. Schofield nyomozó szerint viszont rendbe akarja valamennyire hozni a dolgokat: “Van egy születési és egy elhalálozási igazolása is. Nem egy perc lesz ezt helyre hozni. Lassan kell közelednie a családjához. Biztos vagyok benne, hogy hosszú út áll előtte” - mondta a rendőr. Heist csövezés kedvéért elhagyott két gyereke azóta 19 és 23 évesek, már főiskolára járnak.