Ütötte-verte a fogvatartott nőket Ariel Castro, a clevelandi emberrabló. A rendőrség szerint halottak is lehetnek a kertben elásva, több terhesség is vetéléssel végződhetett. Ennek oka, hogy a férfi rendszeresen verte és rúgta állapotos áldozatai hasát. Egy negyedik eltűnt nőt is keresnek a rendőrök a férfin, aki évekkel ezelőtt még egy virrasztáson is részt vett az eltűntekért.

Folyamatosan verte és rettegésben tartotta az elrabolt lányokat Ariel Castro – írja a Daily Mail. Egyre több részlet derül ki a clevelandi rabság történetéből, miközben nyilvánosságra hozta a rendőrség a három letartóztatatott fivér fotóját is. Nemcsak fizikailag kínozta őket, különös pszichológiai játékot is rájuk kényszerített, hogy ne is akarjanak elmenekülni a házból. Eljátszotta ugyanis, hogy elmegy hazulról, majd amikor valamelyik nő szökni próbált, visszament és megverte. Ezt többször is megtette.

Ezzel is magyarázható, hogy a végül elmenekült Amanda Berry attól félt, amikor felhívta a rendőrséget, hogy a férfi visszatér a házba. A megfélemlítés része volt a mennyezetről lelógatott lánc is. A nőket többször megkötözte és kipeckelte a szájukat is. Castro áldozatait teherbe is ejtette, viszont csak Berry kislánya, a most hatéves Jocelyn maradt életben. A rendőrség holttesteket keres a környéken, mivel erős a gyanú, hogy a férfi a nők hasát ütötte, vetélésre kényszerítve őket, de a megszületett egészséges gyerekek is meghalhattak alultápláltság miatt.

Kislány az ablak mögött

Közben kiderült, Amanda Berry, Gina DeJesus és Michelle Knight mellett egy negyedik nő is a fogságában lehetett, egyelőre keresik őt. Az már látszik, hogy a raboknak saját szobájuk volt, és szabadon mozoghattak olykor a házon belül, ha pedig valaki a férfihez érkezett, akkor az emeletre terelte őket. Az emelet hátsó udvarra néző ablakát betörték egyszer, vélhetően, hogy jelt adjanak magukról. Az egyik szomszéd azt állítja, egyszer látott egy kislányt az ablak mögött. Pedig Castro magas és nehezen átlátható kerítéssel övezte a hátsó kertjét.

Az utóbbi években a szomszédok keveset látták Castrót, azt hitték ezért, üres a ház, és csak befektetésnek szánta a férfi. Ez alatt az idő alatt napok telhettek el úgy, hogy a bent raboskodók nem kaptak élelmet. A megmaradt kislányt azonban családtagként kezelte a férfi, néha még a parkba is levitte.

Castro virrasztott az eltűntekért

Anthony Castro, a férfi 31 éves fia a Mailnek elmondta, DeJesus ismerhette onnan Ariel Castrót mint a férfi lányának, DeJesus barátnőjének az apját. Épp ezért nem volt nehéz őt elcsalogatnia magához a férfinek. Erősíti ezt a verziót, hogy az akkor 14 éves lányt a város legforgalmasabb utcáján látták utoljára. Castro később részt vett egy virrasztáson is, amit a lány előkerüléséért szerveztek. Castrót a fia agresszív és durva embernek írta le, aki 1993-ban majdnem agyonverte agyműtétből lábadozó nejét. A durva hajlamot négy gyerekéből az egyik lánya is örökölte, ő korábban 25 év börtönt kapott gyereke bántalmazásáért.

Az anyjával élő Anthony Castro (a szülők elváltak) azt is elmondta, hogy amikor apja házában járt, bizonyos szobákba sose mehetett be. Tavaly pedig egy telefonbeszélgetésben apja megkérdezte tőle, szerinte Berry előkerülhet-e még. Anthony azt válaszolta, szerinte a nő halott, mire apja visszakérdezett: "Igazán? Így gondolod?"

Berry kedden, egy szomszéd segítségével szabadult ki a clevelandi házból, majd azonnal értesítette a rendőrséget. A kiérkező rendőrök szabadították ki a másik két nőt és a kislányt. Castrót egy gyorsétteremnél fogták el, két szintén megvádolt testvérét, Pedrót és Onilt kicsivel később tartóztatták le.