Néhány nap alatt már negyvenezren próbálnak segíteni a 22 éves, budapesti Bálint Olivérnek abban, hogy megtalálja a Facebookon azt a szőke hajú lányt, akivel közel egy hete összemosolygott a Margitszigeten. A lány azóta sem jelentkezett, Bálint kezd lemondani róla. Azt mondja, a nagy felhajtás után meg is érti, ha nem kerül elő.

"Sziasztok! Segítsetek! 2013.05.03-án 18:30 körül a Margitszigeten összemosolyogtunk egy szőke hajú lánnyal. Őt keresem!!! Mosolyát nem felejtem...Bízom bennetek, köszönöm:)" – ezt a szöveget vetette papírra a 22 éves, fővárosi Bálint Olivér, majd a magáról készített fotót feltöltötte privát Facebook-oldalára. Ahogyan ez a közösségi oldalon lenni szokott, azonnal beindultak a megosztások, és a múlt szombaton közzétett fotó időközben mutálódó mémmé változott. Egy szőkésbarna hajú lány hasonló táblával reagált a fiú keresésére. "Sziasztok! Segítsetek! 2013.05.03-án 18:30 körül a Margitszigeten rám mosolygott egy srác!  Üzenném neki, hogy csúnya, és én a mellette álló kék trikós srácra mosolyogtam. (Viszont, ha őt megkeresnéd nekem, annak örülnék!) Köszi" – áll az egyesek szerint vicces, mások szerint inkább primitív kamuválaszban.

"Nem a képen látható barna hajú hölgy volt az a Szőke Hajú Lány, akit láttam aznap a Margitszigeten, szerencsére nekem nem az ilyen felszínes lányok tetszenek. Ő még nem jelentkezett, és valószínűleg már nem is fog, amit megértek ezek után..." – írta a Velvet megkeresésére a 22 éves Bálint Olivér. A főiskolai hallgató hozzátette, sosem gondolta volna, hogy kétszáznál többen megosztják majd a fotót, most mégis körülbelül negyvenezren próbálnak segíteni neki abban, hogy megtalálja a szőke hajú lányt, akit azért nem tudott megszólítani, mert a lány éppen akkor szállt fel a buszra.

Hangsúlyozta, habár a szőke hajú lány nem jelentkezett, a rengeteg pozitív, biztató levél nagyon jólesett neki, és ezúton is köszöni. "A pár gonoszkodó kreálmányon kívül találtam nagyon kreatív, és jópofa összeállításokat is, amiken jót mosolyogtam  És leszögezném: a cél nem saját magam népszerűsítése volt, akármennyien is gondolják ezt, én valóban csak a Szőke Hajú Lányt szerettem volna megtalálni..." – írta Bálint, aki kötelező elfoglaltságai miatt azóta nem igazán tudott kimenni a Margitszigetre, így esélye sem volt arra, hogy újra összefusson a szőke hajú lánnyal.