Megküzdött egy nő az őt szexuálisan zaklató katonával, és értesítette a rendőrséget. A katona pedig nem volt más, mint az amerikai légierő egyik szexuális bántalmazást megelőző csoportjának tagja. Természetesen azonnal kirúgták.

Az amerikai légierő egyik tisztjét letartóztatták szexuális bántalmazásért – írja a Huffington Post. Az esetet az teszi pikánssá, hogy a férfi egyébként a légierő szexuális zaklatását megelőző csapatának az egyik tagja. A férfi arcán látszanak a sebek, amiket a nővel folyatott dulakodás közben szerzett. Jeffrey Krusinski még vasárnap hajnali fél egykor támadott meg egy nőt.

Keményen védekezett

"Az ittas férfi elkövető egy parkolóban közelítette meg az áldozatát, akinek megmarkolta a melleit és a fenekét. Az áldozat keményen védekezett, amikor a gyanúsított ismét megpróbálta ragadni, és értesítette a rendőrséget. A negyvenegy éves, arlingtoni Jeffrey Krusinskit szexuális bántalmazás  vádjával letartóztatták" - írta az Arlington megyei rendőrség.

Az amerikai hadseregben állítólag 180-szor nagyobb a valószínűsége annak, hogy zaklatják a női katonákat, minthogy harcban az életüket veszítsék. A 2011-es adatok szerint 3200 esetet tartottak nyilván, amiknek száma 2012-re még nőtt is, kábé 3380-ra. A hadsereg ezért is indított egy programot, és hozott létre egy külön csoportot, ami ennek megelőzésével foglalkozik.

A zaklatás ciki

"Az egymás iránti tisztelet az egyik alapja a kultúránknak - egy kultúrának, amiben figyelünk és vigyázunk egymásra" - olvasható a zaklatások megelőzésére és kezelésére létrehozott program honlapján. "A szexuális bántalmazások felemésztik a pilóták kultúrájának legfontosabb sarokkövét. Ezért olyan környezetet kell létrehoznunk, ahol ezt a viselkedést nem tűrik meg (...)."

A légierő meg is erősítette azóta a férfi beosztását, akit ezért el is távolítottak abból. A Pentagon becslései szerint kábé évi 19 ezerre tehető a szexuális zaklatások illetve bántalmazások száma a hadseregben, amit nyilván elfogadhatatlannak tartanak. Most pedig az ennek megelőzésért felelős szervezet egyik tisztje mondott csődöt, ami több mint cikinek tűnik.