A szerdai londoni leszámolást, amiben egy katonát két férfi brutálisan bántalmazott és megcsonkított, egy buszról leugró bátor anya akasztotta meg azzal, hogy szóba elegyedett a támadókkal. Azt mondja, így biztosra vehette, hogy amíg beszélget velük, nem támadnak meg újabb embereket.

Londonban szerdán délután egy csomó járókelő szeme láttára mészárolt le brutálisan két férfi egy katonát, mert így akartak bosszút állni azon, hogy a katona feltehetőleg muszlimokat ölt a fronton. A felkavaró esemény utáni pillanatokat egyrészt egy járókelő rögzítette, még beszélt is az egyik támadóval, másrészt egy bátor anya akadályozta meg azt valószínűleg, hogy a mészárlás folytatódjon – írja a Gawker.

A mészárlás után készült felvételeken látszik, hogy egy nő beszél az egyik támadóval, akinek még mindig fegyverek vannak a kezében. A nőt a fia azonosította Twitteren, Ingrid Loyau-Kennettről van szó, akit azóta a Telegraph is elért, nekik beszélt arról, miért állt le beszélgetni a támadókkal.

“Cserkészvezetőként tudok elsősegélyt nyújtani, úgyhogy amikor megláttam a fickót a földön, azt hittem, baleset történt, aztán megmértem a pulzusát, nem éreztem semmit, tudtam, hogy halott. Aztán észrevettem a fekete fickót egy revolverrel, meg egy konyhai késsel a kezében, úgy nézett ki, mint egy hentes, még egy kis balta is volt nála, hogy elvágja a csontokat, meg két másik, nagy kés, és azt mondta, menjek a holttesttől. Arra gondoltam, “Oké, nem tudom, mi folyik itt”, a fickó tocsogott a vérben. Úgy voltam vele, hogy jobb, ha elkezdek hozzá beszélni, mielőtt úgy döntenek, megtámadnak még valaki mást is. Az ilyen embereknek általában van valami üzenetük, úgyhogy megkérdeztem tőle, mit akar. Megkérdeztem, hogy ő tette-e, azt mondta igen, és hogy miért. Azt mondta, azért, mert a férfi muszlimokat ölt egy muszlim országban, azt mondta brit katona volt. “Azért öltem meg, mert muszlimokat ölt, és elegem van azokból az emberekből, akik muszlimokat ölnek Afganisztánban” – mondta a férfi” – mesélt a nő a Telegraphnak az eset után.

A támadó azt is mondta a nőnek, hogy háborút akarnak kezdeni, ezért is látta jobbnak a nő, hogy megpróbálja szóval tartani a férfit. Az első híradások arról szóltak, hogy a támadók esetleg részegek voltak, vagy be voltak drogozva, de a nő elmondása szerint alkoholt egyáltalán nem érzett rajtuk, és a tudatuk is tisztának tűnt.

Egy idő után a másik támadóval is szóba elegyedett. “A másik sokkal visszahúzódóbb volt. Odaléptem hozzá, és megkérdeztem tőle, hogy vele mi van. “Odaadná azt, ami a kezében van?” – kérdeztem. Nem akartam fegyvert mondani, de jobbnak láttam, hogy ha egy emberrel foglalkoznak, mondjuk velem, mintha esetleg rárontanának mindenkire, a gyerekek nagyjából akkor jöttek el az iskolákból” – mondta a nő.

Más járókelők is bátran viselkedtek, többen a testükkel védték a holttestet, hogy a támadók ne tudjanak hozzáférni.

Komoly kritikát kapott viszont a rendőrség, mert csak húsz perccel a brutális támadás bejelentése után ért ki a helyszínre, annak ellenére, hogy az eset Woolwichben, egy elég nagy, jól felszerelt rendőrőrstől alig négy kilométerre történt. A rendőrség késlekedésének okait egyelőre vizsgálják.