A 25 éves Madaline Cole képzett könnyűbúvár volt, aki oktatott is, de egy baleset következtében egy hajócsavarba szorult Malajziában, és életét vesztette.

Május 27-én életét vesztette Madaline Cole, miután könnyűbúvárkodás közben a lábát és a testét is szétroncsolta hajójának hajócsavarja – írja a BBC. A 25 éves angol lány a malajziai Perhentian Bersar szigetnél szenvedte a tragikus balesetet, a malajziai rendőrség még nyomoz a baleset pontos körülményei után.

A herefordi lány családja hivatalos közleményben fejezte ki gyászát: “Maddy képzett, odaadó természetvédő volt, akinek a tengeri élet volt a szenvedélye” – áll a család üzenetében. A baleset különösen azért váratlan, mivel Cole képzett és komoly tapasztalattal rendelkező búvároktató volt.

“2011 óta több természetvédelmi projektben is nagy részt vállalt, többek közt bálnákkal, cápákkal és teknősökkel is dolgozott Seychelle-szigeteken” – hangoztatta Cole tapasztalatát és elkötelezettségét a család, aminek a brit nagykövetség segített a könnyűbúvár holttestét Kuala Lumpurba, majd Herefordba szállítani, hogy otthonában hamvaszthassák el.