Egy 20 éves amerikai férfi "véletlenül" megölt egy 15 éves lányt. A lány barátjának állítása szerint az lehetett a probléma, hogy a 20 éves Kyle Dube le akart feküdni a lánnyal, aki visszautasította őt. Dube állítása szerint viszont ő csak meg akarta rendezni az emberrablást, hogy a végén ő legyen a hős.

Egy 20 éves amerikai férfit gyanúsítanak egy maine-i tinédzser halálával kapcsolatban, aki állítólag csak meg akarta rendezni a lány elrablását, hogy a végén hős lehessen, ám túszát végül véletlenül megölte – írja a Gawker.

A gyanúsított Kyle Dube a bátyja és barátnője állításai szerint megbeszélt egy találkát a 15 éves Nichole Cable-el egy Glenburn-höz közeli erdőben, még május 12-én. A símaszkot viselő Dube ekkor megtámadta a tinilányt, leragasztotta a száját, majd az apja autójának platójára rakta, és elhajtott. Mikor megállt a kocsival, észrevette, hogy a lány útközben meghalt, ezért úgy döntött, hogy a lány testét kidobja egy fás területen Old Town közelében.

Dube azonban szinte azonnal gyanúsítottá vált, miután Nichole Cable barátja, Bryan Butterfield május 14-én arról tájékoztatta a hatóságokat, hogy Dube egy hamis Facebook profilt kreált Butterfield nevében, hogy a lány bizalmába férkőzhessen. "Kyle le akart feküdni Nichole-lal, aki visszautasította őt" – mondta a nyomozóknak Butterfield. Utoljára május 12-én hallottak a lányról, aki aznap sms-t küldött egy barátjának, amiben azt írta, hogy találkozik Butterfield-del (mármint Dube-bal, akiről azt hitte, hogy Butterfield), hogy együtt menjenk el marihuánát venni.

A nyomozók a Facebook segítségével le tudták nyomozni azt az IP-címet, ahonnan Dube a hamis Butterfield-profilon keresztül üzeneteket küldött a lánynak, így derült ki, hogy az üzeneteket Dube szüleinek a házából küldték, ahol Kyle Dube is lakik. Később megtalálták a 20 éves gyanúsított DNS-ét is azon a helyen, ahol utoljára járhatott a 15 éves áldozat.

Nichole Cable holttestét május 20-án találták meg, Dube-ot pedig már másnap őrizetbe vették. A lány halálának oka egyelőre ismeretlen. Úgy tudni, hogy Dube azt tervezte, elrabolja a lányt, majd elrejti őt valahova, hogy később hős lehessen, mikor "megtalálja" őt. Kyle Dube-ot most emberrablással és gyilkossággal vádolják, ha elítélik, akár 25 évet is kaphat.