Francisco José Garzón Amo 200 km/h-ra is felgyorsította a szerelvényt, mielőtt kisiklott volna, utána még azzal is viccelődött, hogy te jó lenne, ha kiakasztaná a traffipaxot.

A tegnap Spanyolországban 80 halálos áldozatot követelő vonatbaleset mozdonyvezetője, Francisco José Garzón Amo nagyon szereti a sebességet: nem elég, hogy a szerelvényt 80 km/h helyett 190 km/h-val vezette, a tettét annyira menőnek érezte, hogy korábban még Facebookon is megosztott képeket arról, milyen baromi gyorsan tud menni – írja a Gawker.

Az azóta eltávolított Facebook-oldal alapján ráadásul nem is mindig elégedett meg a tragédiát okozó sebességgel, hiszen a hónapokkal a baleset előtt készült képen már 200-nál járt az 52 éves masiniszta. “Hú de gyorsan mész, féééékeeezz” – írta neki vicceskedve az egyik barátja, amire Garzón csak annyit választolt, hogy ha ennél is gyorsabban menne, megbüntetnék, illetve hogy milyen jó lenne, ha ráhívnák a rendőrséget, és kiakasztaná a traffipaxot.

A spanyol hatóságok még mindig keresik a vonat kisiklásának pontos okát, de egyre egyértelműbbnek tűnik, hogy annál, hogy a megszabott sebesség több, mint duplájával haladt, nem kellett több. A jelenleg a kórházban őrizet alatt álló Garzón a baleset után egyből nyilatkozott: “Emberek vagyunk, emberek vagyunk! Remélem, nincs halálos áldozat, mert azt soha nem fogom magamnak megbocsátani” – mondta reménykedve.