A 400 kilós Michael Lehberger szívproblémája miatt hívta a mentőt. Lakásának falát a tűzoltók bontották meg, hogy kórházba tudják szállítani. A daru kevésnek bizonyult a túlsúlyhoz, végül markológéppel emelték ki otthonából. Speciális teherbírású mentővel szállították kórházba

A német Michael Lehberger riegelsbergi otthonában rosszul lett, ezért kihívta a mentőket, akik szívelégtelenség miatt azonnal kórházba akarták szállítani. Ez azonban nem volt egyszerű: a 400 kilós férfi nem fért ki az ajtón, a tűzoltóknak lyukat kellett vágniuk a lakás falába. Lehberger azonban még így sem tudott kijönni, ezért daruval próbálták kiemelni. A munkagép azonban nem bírta el, így végül markológéppel emelték ki otthonából, hogy megmentsék az életét.

Speciális, nagy teherbírású mentővel szállították a zweibrückeni kórházba, ahol hamarosan gasztrektómiával, azaz gyomorkimetszéssel segítenek rajta az orvosok. (A gyomorkimetszés az a beavatkozás, amikor a gyomor egy részét, 25%-át egyszerűen csak kivágják, ezzel csökkentve a gyomor befogadóképességét, aminek az az eredménye, hogy az illető nem bír annyit enni.)

Az alábbi videóban mozgóképen is megnézheti, hogyan vágtak lyukat a tűzoltók a ház falába, és hogyan parkolt a markológép a lakás elé, amivel végül Lehbergert kiemelték.

A férfi kórosan elhízottnak számít. Esete mindenképpen extrémnek mondható, de nyugtalanító, hogy Európában – a Wikipedia adatai szerint – a felnőtt lakosság 30-80 százaléka túlysúlyos, Magyarországon 60 százalék a túlsúlyos, 27 százalék az elhízott felnőttek aránya.

A 400 kilós férfi mindennapi tevékenységét állapota biztosan megnehezítette, ha nem lehetetlenítette el teljesen. Erre már csak abból is lehet következtetni, hogy Nagy-Britannia legkövérebb tinije 300 kilós, és gyakorlatilag a fotel rabja. Mindent a fotelban csinál, és amikor korábban rosszul lett, és kórházba kellett szállítani, őt is csak falbontással tudták a mentők kiszedni a lakásból. A 20 éves lány a fotelben is alszik, az, hogy nem tud felállni onnan annak is köszönhető, hogy lába teljesen elfekélyesedett.