Az igazi profi rabló nem símaszkban vagy fejre húzott zacskóval rabol, hanem profi szilikonmaszkban. Az igazi profi rabló megváltoztatja a bőrszínét egy maszkkal. Az igazi profi rabló nem kommunikál a maszk gyártójával úgy, hogy az visszakereshető legyen. Három New York-i rabló majdnem profi lett, csak az utolsó szabályt cseszték el.

Három afroamerikai férfi óriási trükköt eszelt ki egy rablásra: profi maszkot húztak a fejükre – írja az Io9. Azonban nem akármilyen maszkot választottak, hanem fehér férfivé változtatták magukat a speciális effektek szakboltjában vett maszkokkal.

Nem sokat szórakoztak, a legprofibb céghez, a Composite Effecthez fordultak. Ők szilikonból csinálnak nagyon élethű maszkokat, termékeiket Hollywood is előszeretettel használja (például a mozikban pörgő Farkas című filmben is alkalmazták). A rablók tehát megvették 3000 dollárért (670 ezer forintért) a maszkokat,rendőrruhát öltöttek, majd akcióba léptek.

Egy New York-i csekkbeváltót (check-cashing outletet) raboltak ki, 200 ezer dollárt (45 millió forintot) zsákmányoltak. A beváltó személyzete a tanúvallomáskor azt mondta a rendőröknek, fehér férfiak követték el a bűnt, de a rendőrök elkezdtek gyanakodni. Megtaláltak egy olyan e-mailt is, amiben az egyik férfi a maszkok minőségéről érdeklődik. Azóta el is fogták az elkövetőket, sőt a bíróság már bűnösnek mondta ki a trükkös rablókat.