A 42 éves Samantha Williams az újszülött fián kívül szoptatja még hároméves, illetve ötéves gyerekét is. A környezete gyakran megrökönyödik ezen, de ő nem mond le a nyilvános szoptatásról sem.

Bármilyen meglepő, nem Bálint Antónia a világ egyetlen nője, aki fura szoptatási szokásaival haknizik. Itt van például az angol Samatha Williams, aki annyira meg van győződve a szoptatás fontosságáról, hogy mind a három gyerekét szoptatja annak ellenére, hogy csak az egyikük csecsemő. A középső gyerek három, a legidősebb pedig ötéves. Az egyszerre szoptatást a lehető legpontosabban kell érteni: a 42 éves Williams elosztja két mellét gyermekei közt.

A szoptatást Williams igazi kultúrmissziónak fogja fel: “Többet teszek a szoptatás hirdetéséért, mint amennyit bármelyik doktor vagy nevelési szakértő tud mondani” – büszkélkedett a Mirrornak. „Többször is kértek éttermekben, hogy hagyjam el az asztalt szoptatás közben. Volt olyan, aki a vécébe akart küldeni. De ha engem sem küldenek oda ebédelni, miért kéne ott enni a gyerekeimnek?” – tette fel a nagy kérdést.

Természetesen nem a nyilvános szoptatás borítja ki legjobban a környezetét az IT-sként dolgozó nőnek, hanem az, hogy még ebben a korban is szoptatja a két gyereket. „Szerintük önző vagyok, mert nem tudom elengedni a gyerekeimet. De hát szerintük lehetne szoptatásra kényszeríteni őket? Ez az ő választásuk, és szeretik. Nem terveztem én sem ilyen hosszan a szoptatást, egyszerűen kegyetlennek éreztem elvágni magamtól a két nagyobb gyerekemet, amikor olyan sok érzelmi és fizikális előnnyel jár.”

A fizikális előnyöket nem csak úgy a levegőbe mondta, szerinte a hosszú szoptatásnak köszönhető, hogy gyerekei szuperegészségesek: „Nincsenek allergiáik, kiemelkedően erős immunrendszerük van, és egyikük sem túlsúlyos. Ha lebetegszenek, pillanatok alatt helyreáll az egészségük” – sorolta az általa az anyatejnek tulajdonított pozitív hatásokat.

Samantha Williams taktikája egyébként lehet, hogy bejön, hiszen elmondása szerint a hétéves Trevor lassan magától is le fog szokni az anyatejről, mostanra hetente egyszer veszi magához anyja emlőit.