Véget ért a Notting Hill-i karnevál, aminek gyökerei még az 1950-es évek legvégére nyúlnak vissza. Gyakran több mint egymillióan is megjelennek a fesztiválon, ami ezzel Európa valószínűleg legnagyobb karneválja. Nézze meg galériánkban, hogy milyen jelmezekbe öltöztek a résztvevők!

A Notting Hill-i karnevál elvileg európa legnagyobb utcai fesztiválja, és közel egymillió embert várnak a kétnapos bulira, amin leginkább a karibi kultúrát, táncot, zenét és ételeket ünneplik, úgyhogy tele van színes jelmezekkel és csinos lányokkal. Az idei a negyvenkilencedik karnevál, augusztus huszonötödikén indult a gyereknappal. A szervezők féltek, hogy az idei karnevált elmossa az eső, de a BBC beszámolója szerint csodásan kitisztult az ég, kisütött a nap, és a hőmérséklet időnként elérte még a huszonöt-hat fokot is, ami ugyan nem számít kifejezetten forrónak, viszont Londonban ennél sokkal többre nem is lehetne számítani.

Hiába egyébként a csinos táncos lányok, a karnevál legnagyobb durranásának végül az bizonyult, amikor három rendőr egy kisebb kört alakított ki a tömegben, és neki álltak táncolni. Az egész alig tartott körülbelül egy percig, most mégis az ő jófejségükkel van tele a sajtó. Azért a hülyéskedés mellett is akadt a rendőröknek dolguk, összesen 279 embert tartóztattak le, többnyire drogok miatt. És mint minden rendes karnevál, illetve fesztivál, ez sem érhetett véget sérülések nélkül. A Daily Mail információi szerint valamivel több mint háromszáz ember kellett ellátni - többek között alkohollal összefüggő balesetek miatt is. Összesen 45 embert kellett kórházba szállítani.