Néhány nappal a letartóztatása után felakasztotta magát egy angol férfi. Egy Letzgo Hunting nevű pedofilokra vadászó csoport hívta fel rá a rendőrség figyelmét. Egy fiatal lánnyal találkozott volna egy parkban, ehelyett a csoport két férfi tagjával futott össze, akik videóra vették az üldözését.

A Letzgo Hunting csoport tagjai tizenkét és tizenöt év közötti lányoknak adják ki magukat az interneten, hogy magukhoz csábítsák a pedofilokat. Miután pedig elég bizonyítékot gyűjtöttek, megbeszélnek a csetpartnerükkel egy találkozót, ahova kamerával mennek, felveszik a találkozót és felrakják a internetre az anyagot – írja a Daily Mail.

Ilyesmi történt a huszonkilenc éves Gary Clearyvel is, aki a barátnőjével és a kutyájával élt együtt Leicestershire-ben. Egy parkban találkozott volna az áldozatával, de ehelyett a csoport két férfi tagjával találta szemben magát, akik rögtön megkérdezték tőle, hogy mégis miért akarna találkozni egy fiatal lánnyal. Cleary rögtön elmenekült a férfiak elől. Néhány nappal később, május kilencedikén aztán a Letzgo Hunting bizonyítékai alapján le is tartóztatták.

Gary Clearyt óvadék ellenében aztán elengedték, a férfi pedig négy nappal a letartóztatása után, május tizenharmadikán felakasztotta magát a garázsban. A halottkém nemrég meg is erősítette, hogy öngyilkosság történt.

Cleary barátnője, a harminc éves Melissa Andrews nem akart megszólalni az ügyben, egy rokona viszont elmondta, hogy tragédiának tartja, ami történt, és hogy mindenki hihetetlenül szomorú az eset miatt. A rendőrség ráadásul tovább folytatja a nyomozást a férfi ügyében. A rokon, aki kérte, hogy ne nevezzék meg, nekiment a Letzgo Huntingnak is. "Az, hogy álcázott önkéntesek vizsgálódhatnak az interneten, nagyon szomorú tükörképe a modern életünknek. Ez 300 évvel ezelőttre veti vissza az országot" – vélte a nő rokona.

Pedofilokkal kapcsolatos, súlyosabb hírek legalább hetente bukkannak fel a lapokban. Legutóbb a British Airway egyik pilótájáról derült ki, hogy másfél évtizedes pályafutása alatt több száz gyereket molesztált. Az ötvennégy éves Simon Wood szintén öngyilkos lett.