Facebookon indult véleményháború, amiért Lea-Anne Ellison nyolc és fél hónapos terhesen is nehéz súlyokat emel, és kemény edzéseket végez teste karbantartása miatt. Szerinte egészséges amit csinál, de erről nincs mindenki meggyőződve.

Ha valaki nyolc és fél hónapos terhes, akkor hó eséllyel már csak annyiból áll az élete a szülésig, hogy hátra dől, és várja, hogy végre megszülessen az a gyerek. Na de a hivatásos testépítőként élő Lea-Anne Ellison nem ilyen nő, ő ugyanis még óriási pocakkal is figyel az izmaira. A 35 éves kismama Facebookon is megosztotta, ahogy óriási súlyokat emelget, ami valóságos háborút robbantott ki a falán, sok kommentelő szerint ugyanis ez baromi veszélyes a születendő gyerekre. Az ügy akkorára tagadt, hogy már 16000-nél is több ember ért ahhoz, mit szabad és nem szabad csinálni terhesen – írja a Daily Mail.

A vélemények persze vegyesek, többen ráadásul orvosnak is vallják magukat. “Ez egyszerűen undorító. Remélem a világ terhes női nem csinálják ezt a szart” – fakadt ki Amanda Cinq-Mars. “Crossfit-rajongó vagyok, de ezt senkinek sem tanácsolom. A doktorok mindig azt javasolják a terheseknek, hogy ne emeljenek nehéz dolgokat, mert megsérülhet a méhlepény. A kép megosztása azt üzeni, hogy ez rendben van, pedig nem” – fakadt ki tovább a nő. “Ez nagyon önző dolog, egy életet veszélyeztet a saját dolgai miatt. Nem kéne büszkén megosztani ezt a képet” – hőbörgött kicsit egy másik hozzászóló.

Ön szerint?

Mások szerint viszont tök jó, amit Ellison csinál, és egy helyben fetrengeni sokkal egészségtelenebb. “Nagyon jól nézel ki! Sokkal jobban, mint sok terhes nő, akik magas vérnyomással és diabétesszel már attól kapkodják a levegőt, hogy fel kell menniük egy lépcsőn” – biztosította támogatásáról Ellisont egy rajongója.

A sportoló amúgy azért tudhat valamit a terhességről, mivel van egy nyolcéves lánya, és egy 12 éves fia is. “Mindig szerettem az edzést és a fitneszt” – foglalta össze röviden az okokat. “Amikor megszültem a második gyerekem, tudtam, hogy lépnem kell valamit. Szeretek anya lenni, de dögös anyává akartam válni. Amit csinálok, az jó nekem és a babának is” – zárta le a témát.