Az igazi édes életet élhetik Nagy-Britannia déli csücskében azok, akik vagy nyertek a lottón, vagy összeharácsoltak pár milliárd forintnyi pénzt. A Dorset csücskében található festői félsziget tele van olyan milliárdos luxusvillákkal, amelyek a Brit-sziget legdrágábbjai közé tartoznak.

Ha megnyerné a 3,07 milliárd forintos ötöslottó-főnyereményt, valamint gazdagok között, szeparáltan szeretne élni egy gyönyörű angol partszakaszon, akkor önnek Sandbanksben a helye. A BNPS beszámolója szerint a Dorset megyében, Poole közelében fekvő földnyelv az ország legdrágább ingaltanait hordja a hátán. Itt aztán nem érzékelhető a Lehman Brothers okozta cunami, van olyan ingatlan, amit 6 millió fontért (2,1 milliárd forintért) árulnak.

Az 1 négyzetkilométeres földdarabon lévő ingatlanok összértéke eléri a 80 millió fontot (28,3 milliárd forintot), és ennek az árnak a hétnyolcadát ki is fizették idén adásvételekre. A házakról érdemes tudni, hogy jelentős részüknek saját fövenyes tengerpartja van, saját kis mólóval. Ez a félsziget lett a britanniai milliomosok kedvelt üdülő- és lakóhelye, ez is felnyomja az árakat annyira, hogy a londoni belvárosi árakkal vetekszenek.

Az ember itt elég jó szomszédságot tud szerezni. Itt van háza Harry Redknapp angol focicsapattulajnak és fiának, Jamire-nek, de a briteknél nagy névnek számító Geoffrey Boycott krikettezőnek is. Természetesen megvan a saját orosz oligarchája is, Maxim Gyeminy, aki 2011-ben költözött ide, miután megvette a Bournemouth focicsapatának a felét.