Az anyja pasija vigyázott elvileg a kislányra. Állítólag leszaladt az utcára egy rendőrért, amikor a baleset történt, de a rendőrség szerint egyelőre zavaros a vallomása.

Egy három éves lány meghalt egy harlemi lakásban, miután összecsukódott alatta egy kihúzható kanapé. A New York Post azt írja, hogy éppen a testvérével játszottak, amikor a baleset történt, az NBC szerint viszont aludtak a kanapén.

A tíz éves nővérének sikerült kiszabadítania magát, Aissante Diallo viszont összenyomódott a belsejében és megfulladt. A gyerekekre az anyjuk pasija felügyelet, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy otthon volt-e délután 6 körül, amikor mindez történt. A rendőrség szerint ellentmondásos a vallomása – írja a New York Post.

Az NBC információi szerint a férfi leszaladt az utcára és leintett egy rendőrjárőrt miután a kisgyereket bekapta a kanapé, azonban a gyerek elhunyt, mire visszaértek a lakásba. Most kigyerek veszélyeztetésével vádolják.

A szomszédok szerint a család boldognak tűnt. "Nagyon szép lányok, nagyon jól neveltek, mindig megfogták egymásnak az ajtót" – mondta a 33 éves Sharmeere Warrren. "A hajuk mindig szépen meg volt csinálva, mindig tiszta volt a ruhájuk, szépen fel voltak öltözve, gyönyörű gyerekek voltak. Mindig nevettek és versenyeztek a lépcsőkön, amikor láttam őket" – tette hozzá.

"Egy szörnyű baleset volt, ami bárkivel megtörténhetett volna" – fogalmazott meglehetősen szerencsétlenül a 35 éves Arthur Dash, aki közvetlenül a család lakása alatt lakott.