A 17 éves Kendrick Johnson idén januárban halt meg, az első vizsgálatok alapján egy nagyon furcsa balesetben. A szülei szerint megölték, a fiuk halála óta próbálják elérni, hogy vizsgálják újra az ügyét. Folyamatosan bizarr dolgok derülnek ki a fiú haláláról, legútóbb például az, hogy kivették a belső szerveit a temetés előtt, és újságpapírt raktak a helyükre.

A 17 éves Kendrick Johnson szülei lassan egy éve küzdenek azért, hogy a januárban meghalt fiuk halálát ne balesetnek minősítsék, hanem kezdjen el nyomozni a rendőrség emberölés ügyében – írja a CBS. Azt nem tudni, hogy a rendőrség újrakezdi-e a nyomozást, az viszont biztos, hogy gyakorlatilag hétről hétre újabb bizarr részlet derül ki a balesetről és a fiú haláláról, valami nagyon nincs rendben.

Johnsont idén januárban találták holtan a dél-georgiai iskolájának tornatermében. A fiú egy feltekert matracban feküdt holtan. A rendőrök a következőket tudták megállapítani:

  • Johnson valamiért beleejtette a cipőjét az egyik feltekert matracba
  • Fejjel előre bemászott a cipőért, ekkor viszont beszorul a matracba
  • A fejjel lefele lógás miatt vér tódult a fejébe, elkezdett vérezni az orra, nem kapott levegőt, ez okozta végül a halálát.

A rendőrök ezzel le is zárták az ügyet, nem vizsgálták, hogy miért nem volt véres például Johnson cipője, ha arra csöpögött a vér, vagy hogy miért nem próbálta meg felemelni a fiú az egyébként nem túl nehéz matracot, ha beleejtette a cipőjét.

A szülők viszont meg vannak róla győződve, hogy a fiukat megölték, nem tágítanak, ezért felkérték a Trayvon Martin gyilkossági ügyében megismert ügyvédet, Benjamin Crumpot, hogy segítsen nekik az ügy végére járni.

Crump elérte, hogy végezzenek a fiún második boncolást exhumálás után, hogy megvizsgálják, okozhatta-e harmadik fél a fiú halálát. A második boncolás során megállapították, hogy a holttest bőrén vannak támadásra utaló nyomok, mintha Johnsont bántalmazták volna a halála előtt.

Az orvos meg akarta nézni a fiú belső szerveit is, hátha azokon is felfedezhetők még a bántalmazás nyomai, ekkor viszont kisebb sokk érte: a belső szerveket eltávolították a temetés előtt, és a helyükre újságpapírt tömtek.

A CBS úgy tudja, hogy a boncolás után az állam elküldte a szerveket a temetkezési vállalatnak. A temetkezési vállalat viszont azt írta egy levélben, hogy hozzájuk sosem jutottak el a szervek.

Pedig nagyon fontos lett volna a második boncolás szempontjából, hogy meglegyenek a belső szervek. A második boncolást végző orvos, Bill Anderson azt mondta, az első boncoláskor azt írták, a halál oka fulladás, méghozzá olyan, amit a testhelyzet okoz. A jegyzőkönyvben az is benne volt, hogy a tüdő egyik fele 260, a másik fele 240 grammot nyomott – írja a Grantland. Anderson szerint viszont, ha tényleg az lett volna a halálok, amit megállapítottak, akkor például a tüdőknek jóval nehezebbnek kellett volna lenniük.

Nem ez az egyetlen furcsaság az ügyben. A tornaterem falain vérfoltokat találtak, de amikor megállapították, hogy azok nem a halott gyerekhez tartoznak, akkor a rendőrök nem foglalkoztak tovább a vérrel. Természetesen vannak mindenféle biztonsági kamerás felvételek is, de ezeket nem akarják kiadni a családnak, ami gyakorlatilag könyörög a hatóságoknál, hogy megnézhessék ezeket a felvételeket, hátha tisztáznak néhány dolgot.

“Ez egy valódi gyilkossági rejtély, ezek a szülők reggel elküldték a gyereküket az iskolába egy uzsonnás zacskóval, és hullazsákban kapták vissza. Azért vontak be az ügybe, hogy ne lehessen a dolgot a szőnyeg alá söpörni egy georgiai kisvárosban, hogy aztán sose szolgáltassanak nekik igazságot” – mondta az ügybe bevont Crump.

Egyelőre nem tudni, mi lesz az ügy folytatása, de az biztos, hogy napról napra egyre több a furcsaság, ami kiderül.