Főleg a férfiak agyában élnek úgy a táncversenyek, hogy unalmas táncosok vergődnek órákon át. Valójában igenis jó bulik a táncversenyek, sokszor minél amatőrebbek, annál élvezetesebbek. Főleg a hibázások, esések, bukások, vagy egyszerűen vicces produkciók miatt.

Ugyan nem érheti rossz szó a ház elejét, mégis jót derültünk a norvég Øyvind Gullin, aki megnyerte az idei discotánc-vébét. A csúcs a karkörzése, aminél tényleg csak azt várjuk végig, mikor emelkedik a magasba az elképesztő felhajtóerőtől.

Megeshet, hogy az alábbi nő akár mesterségesen is igen jól érzi magát, de így is hatalmasat szeletel a kegyetlen elektronikára. Minden másodperce kincs.

Nagy táncversenyvideo-klasszikus az alábbi felvétel is, ami egy reggaetánc-versenyen készült. A tizedik másodpercnél az látható, hogy egy nő bepucsít, egy férfi pedig akrobatikusan átlendíti a lábát fölötte.

Nagy fejest mutat be egy másik táncversenyen egy másik nő, aki a túl kicsi színpadon akar túl akrobatikus lenni. A vége egy instant kézenállás, és abból a színpad mögé zuhanás.

Szintén nagy fail a streetdance-versenyen készült felvétel, amin egy férfi fetreng a parkettán, majd breaktánca közben mögé lopózik egy srác. Ekkor épp egy nagy felugrás jönne a koreográfiában, de a settenkedő másik miatt ez nem sikerül. 

Órákig el lehetne nézni a gyönyörű és tehetséges orosz rúdtáncosnőt, aki tényleg nagyon menő és izmos gyakorlatokat hajt végre. A fináléban még csinál egy hosszú és gyors pörgést, amikor a rúd megadja magát. 

Kell a cukiság is egy videogyűjteménybe, ezt ezúttal nigériai gyerekek adják, akik egy színpadon rázzák. 

A higanymozgásúaknak rendezett verseny videóját öröm nézni, már az elején megjelenő kis harrypotter miatt is. Az ezredforduló környéki videóban aztán feltűnik a robottánc Maradonája, akinek tényleg nincsenek ízületei.

Ha már időutazás, akkor irány 1987, és a Dance Aerobics verseny. Ebben a videóban minden benne van, amiért egyesek imádják, egyesek gyűlölik a nyolcvanas éveket: a zene, a táncosok tapadó ruhája, a bajusz és a frizurák.